Lexus LC500 Convertible

Lexus LC500 Convertible

Lexus komt met een open versie van z’n geweldige LC Coupé op de markt. Het mooie nieuws is dat de LC500 Convertible ook bij onze Nederlandse Lexus dealers te verkrijgen is. De Lexus LC500 Convertible ziet er niet alleen sensationeel uit, de prestaties van de 5.0 liter V8 zijn dat ook; een accelaratie van 0-100 km/h in 4,7 seconden en een topsnelheid van 265 km/h.

Lexus heeft z’n best gedaan om de contouren van de Coupé zoveel mogelijk intact te laten. En dat is gelukt met het uit vier lagen opgebouwde stoffen dakje dat tot een snelheid van 50 km/h in 15 tellen opent en zich opvouwt onder de achterklep. Voor de stijfheid heeft Lexus op een aantal plekken versterking aangebracht in de carosserie. Een kunststof windscherm zorgt ervoor dat je geen last hebt van rijwind. De V8 motor is voorzien van een soundgenerator, kleppen in het uitlaatsysteem zorgen ervoor dat het geluid van de achtcilinder voor een geluksmoment zorgt bij het optrekken. Vanaf komende zomer is de sportwagen te bewonderen bij de dealers. 

De buitenkant

Net zoals die van de coupé-uitvoering is het design van de Lexus LC500 Convertible extreem te noemen met die imposante ‘spindle’ grille aan de voorkant en de combinatie van vloeiende en scherpe lijnen. De daklijn is laag, dat zorgt voor lage luchtweerstand en voor een breed en krachtig postuur. Er zijn speciale luchtbegeleiders geplaatst net voor de voorwielen die de  windcirculatie in de wielkast regelen. De bodem is aan de onderkant voorzien van speciale vinnen die de luchtstroom onder de auto optimaliseren. Er zijn veel lichtgewicht materialen zoals koolstofvezel gebruikt om het gewicht van de sportcoupé zo laag mogelijk te houden.

Lexus monteert grote 21-inch wielen onder die toch hele lage motorkap, mogelijk gemaakt door een speciaal ontwikkeld onderstel. 

De binnenkant

Het merk Lexus staat al garant voor een hoog luxe-gehalte, maar het is de designers gelukt om dit op een nog hoger peil te brengen. Er zijn werkelijk de beste materialen gebruikt. De grootste uitdaging voor de ontwerpers was om in de bruikbare interieurruimte met die lage daklijn het interieur toch sportief, comfortabel en lekker ruim te maken, wel dat is gelukt. Verwarmde stoelen en nek- en stuurwielverwarming maken het mogelijk om de LC500 Convertible eigenlijk het hele jaar met de kap open te rijden, zolang het maar niet regent of sneeuwt. 

Motoren 

De Lexus LC 500 Convertible ziet er niet alleen uit als een supersnelle sportwagen, hij is het ook. De 477 pk sterke 5.0 liter atmosferische, hoogtoerige, V8 benzinemotor is gekoppeld aan een Lexus’ DirectShift-automaat met tien versnellingen. Deze achtcilinder is de krachtigste V8-motor die Lexus ooit bouwde. Het is nog wel de vraag of hij ook besteld kan worden met de bekende hybride 500h-aandrijflijn die Lexus ook in de dichte LC levert. Dat is een 3,5 liter V6 benzinemotor plus een krachtige elektromotor met 359 pk systeemvermogen, genoeg om binnen 5 seconden naar de 100 km/h te sprinten. Belastingtechnisch gezien kan Lexus in Nederland eigenlijk niet om deze variant heen. Het scheelt op de coupé-uitvoering al € 50.000 (€170.345 om €120.345). De prijs van de LC 500 Convertible wordt later bekend gemaakt.

 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!