laserontharen

Laserontharen, wat is het en waar kun je het laten doen?

Wil je permanent af van overtollige haargroei? Denk dan eens aan laserontharing. Laserontharing is een populaire methode om ongewenste haargroei te verwijderen. Het is een effectieve manier om haar permanent te verwijderen en het is minder pijnlijk dan andere methoden zoals waxen of epileren. In Nederland zijn er veel klinieken en salons die laserontharing aanbieden. In dit artikel kom je meer te weten over laserontharen en waar je het kunt laten doen in Nederland.

Ongewenste haargroei, wat kun je er aan doen?

Overtollige haargroei kan worden veroorzaakt door een aantal factoren, zoals genetica, hormonale onevenwichtigheden, medicatiegebruik en bepaalde medische aandoeningen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Ongewenste haargroei is niet gevaarlijk, maar het kan erg vervelend zijn. Zo kan het bijvoorbeeld een impact hebben op je zelfvertrouwen en je kwaliteit van leven. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken welke opties er beschikbaar zijn om de haargroei te verminderen en de beste aanpak te vinden die bij jouw individuele situatie past.

Ontharing

Er zijn verschillende ontharingsmethoden beschikbaar, zoals scheren, waxen, epileren en laserontharing. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om te onderzoeken welke methode het beste bij je past. 

Medicatie

In sommige gevallen wordt overtollige haargroei worden veroorzaakt door hormonale onevenwichtigheden. Neem in dit geval contact op met je huisarts. Als de overtollige haargroei inderdaad wordt veroorzaakt door hormonale onevenwichtigheden, kan medicatie worden voorgeschreven om je hormoonspiegels te reguleren. Als je merkt dat de overtollige haargroei gepaard gaat met andere symptomen of als je vermoedt dat er een medische aandoening aan ten grondslag ligt, is het raadzaam om een arts te raadplegen voor verdere evaluatie en behandeling.

Cosmetica

Er zijn cosmetische producten beschikbaar die overtollige haargroei kunnen verminderen. Dit zijn vaak crèmes die de haargroei vertragen of de haarfollikels beschadigen. Het is belangrijk om deze producten zorgvuldig te gebruiken en de instructies op te volgen.

Permanent van je ongewenste haargroei af

Wil je permanent af van je ongewenste haargroei dan kun je het beste kiezen voor een laserbehandeling ontharen. Laserontharing maakt gebruik van geconcentreerd licht om de haarzakjes te vernietigen. De laser zendt een puls uit die door het pigment in het haar wordt geabsorbeerd. De warmte van de laser vernietigt de haarfollikel, waardoor de haargroei stopt. Omdat de laser alleen het pigment in het haarzakje vernietigt, blijft de omliggende huid onbeschadigd. Laserontharing kan op bijna elk deel van het lichaam worden toegepast, inclusief het gezicht, de benen, de armen en de bikinilijn. Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig om alle haartjes in een bepaald gebied te verwijderen.

Waar kun je een laserbehandeling in Nederland laten doen?

Er zijn veel klinieken en salons in Nederland die laserontharing aanbieden. Deze klinieken bieden verschillende soorten laserbehandelingen aan. Hieronder vind je enkele voorbeelden van klinieken die laserbehandelingen aanbieden. Sommige van deze klinieken hebben vestigingen door heel Nederland.

Cosmetique Totale

Cosmetique Totale huidkliniek Amsterdam is expert in laserbehandeling. Deze huidkliniek heeft meerdere locaties in Nederland en biedt verschillende soorten laserontharing aan, waaronder de Diode en Nd:YAG lasers. Cosmetique Totale is marktleider in Nederland op het gebied van huidtherapie en laserbehandelingen. 

Clinic63

Deze kliniek heeft meerdere locaties in Nederland en biedt verschillende soorten laserontharing aan, waaronder de Soprano ICE laser.

Derma Kliniek 

Ook Derma Kliniek in Utrecht biedt verschillende soorten laserontharing aan, waaronder de Alexandrite en Nd:YAG lasers.

Hoe kies je de juiste kliniek?

Als je nadenkt over laserontharing, is het belangrijk om voor een betrouwbare kliniek of salon te kiezen. Er kunnen namelijk ook dingen misgaan bij laserbehandelingen. Zoek naar klinieken en salons met goede recensies. Lees reviews op internet en vraag vrienden of familieleden om aanbevelingen. Daarnaast is het belangrijk om een kliniek of salon te kiezen die ervaring heeft met laserontharing. Vraag hoe lang ze al laserontharing aanbieden en hoeveel behandelingen ze hebben uitgevoerd. Controleer of de kliniek of salon gecertificeerd is. Klinieken en salons moeten een vergunning hebben om laserontharing aan te bieden. Vraag ook naar de soorten lasers die de kliniek of salon gebruikt. Sommige lasers zijn geschikt voor bepaalde huidtypes en haarkleuren, dus het is belangrijk om te weten welke laser het beste bij je past.