Jeep Wrangler 4xe “First Edition”

Jeep Wrangler 4xe “First Edition”

Altijd al interesse gehad in een nieuwe Jeep Wrangler? Maar ja, die vanafprijs! Zeker met het belastingregime in Nederland moet je diepe zakken hebben. De goedkoopste vierdeursversie met 272 pk sterke 2-liter benzinemotor is er vanaf € 107.053. Maar gelukkig, Jeep komt nu met een Wrangler met een wat meer acceptabele prijs: de Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybride, 380 pk sterk, en dat voor € 80.990, oftewel meer power voor een €27.000 lagere prijs.

“First Edition”

De Jeep Wrangler 4xe komt om te beginnen als “First Edition”, het is een flink aangeklede versie met alles erop en eraan, zoals een omvangrijk pakket veiligheids- en technische opties. Standaard bij de Wrangler 4xe Plug-in Hybride krijg je een Mopar Easy Wallbox voor thuisladen en een Jeep afdekhoes meegeleverd. Die First Edition is een eerbetoon aan het 80-jarige bestaan van Jeep, sinds 1941 dus. Nederland is één van de 7 Europese landen waar de Wrangler 4xe al besteld kan worden, Jeep heeft er een speciale website voor gebouwd.

De buitenkant

De buitenkant van de Wrangler heeft natuurlijk de kenmerken die vanaf het begin bij de auto hoorden: twee ronde koplampen, een grille met 7 sleuven en platte spatborden boven de wielen vóór. De First Edition is leverbaar in drie kleuren: Black, Granite Crystal en Bright White. Standaard heeft de auto 18 inch wielen, full-LED koplampen en een hard cover voor het reservewiel. Net zo als bij de andere Wrangler’s is het mogelijk om de deuren en dak van de auto te halen voor een maximale beleving van open rijden.  

De binnenkant

De Jeep Wrangler 4xe First Edition heeft een 8.4-inch Uconnect NAV touchscreensysteem met smartphone-integratie voor Apple CarPlay en Android Auto. Op een 7- inch TFT-scherm zijn de batterijstatus en actieradius (elektrisch en hybride) te zien. Omdat de Wrangler 4xe een hybride aandrijving heeft zijn er ook nieuwe rijmodi: Hybrid, Full Electric en E-save. Voor een perfect geluid is er een Alpine-audiosysteem met 9 luidsprekers en een subwoofer van 552 W.

Het dashboard is met leer bekleed en voorzien van contraststiksels en de lederen voorstoelen kunnen verwarmd worden.  

Standaard heeft de auto diverse veiligheidssystemen zoals adaptieve cruise control, Forward Collision Warning Plus, Blind Spot Monitoring met Rear Cross-Path Detection, Auto High Beam- functie op de koplampen tegen verblinding van tegenliggers, achteruitrijcamera en parkeersensoren voor en achter en Keyless Enter ‘N Go ™. 

De aandrijving

De Jeep Wrangler 4xe First Edition heeft twee elektromotoren met een 17kWh accupakket aan boord en een turbogeblazen 2.0 liter benzinemotor, voldoende om de vier wielen via een achttraps-automatische transmissie en 380 pk vlot aan te drijven. Alleen rijden op de accu geeft de auto een bereik van 50 kilometer, voldoende voor de gemiddelde woon-werk rit. De accu thuis opladen kan met de meegeleverde Mopar Easy Wallbox. Standaard werkt deze bij een 10Amp thuisinstallatie met 2,3kW vermogen. Maximaal kan hij 7,4kW vermogen aan, maar dan moet je de thuisinstallatie naar 32Amp upgraden. In dat laatste geval is de accu in 2 uur tijd voor 80% opgeladen.

De splinternieuwe Wrangler 4xe is nu al te bestellen, ergens in het midden van dit jaar vindt dan aflevering plaats, inclusief 500 euro laadtegoed. Jeep geeft 3 jaar garantie op de auto, ongeacht het aantal verreden kilometers. Op het accupakket krijg je 8 jaar, gemaximeerd op 160.000 km, fabrieksgarantie. 

https://youtu.be/MbLVPtESzdc
https://youtu.be/KZil6oTgbI0
Jeep komt nu met een Wrangler met een wat meer acceptabele prijs: de Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybride
Jeep Wrangler 4xe “First Edition”-3
Jeep Wrangler 4xe “First Edition”-5
Jeep Wrangler 4xe “First Edition”-6
Jeep Wrangler 4xe “First Edition”-4
Jeep Wrangler 4xe “First Edition”-7
Jeep Wrangler 4xe “First Edition”-8
Jeep Wrangler 4xe “First Edition”-9
Jeep Wrangler 4xe “First Edition”-10
Meer auto artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!