Jeep Wagoneer S

Jeep Wagoneer S

Op dit moment vinden de herdenkingen plaats van de invasie van de Geallieerden in 1944 op de Normandische kust. Ze namen veel verkenningsvoertuigen mee, vooral de Jeeps van Willys-Overland Motors. Nu, 80 jaar later, komt het merk met de nieuwste uitvoering van de Jeep Wagoneer S, een volledig elektrische SUV die begin 2025 wereldwijd leverbaar wordt. Bij ons komt hij overigens pas in 2026.

Deze grote Wagoneer S ziet er strak uit, met een aerodynamisch design en met state-of-the-art technologie. 600 pk sterk en met een 0-100 km/u sprint in zo’n 3,5 seconden en actieradius van bijna 500 kilometers.

Met de introductie van de volledig elektrische Jeep Wagoneer S begint een nieuw hoofdstuk in de historie van het merk.

Het merk Jeep®

Het in 1908 opgerichte Willys-Overland Motors won in 1940 met z’n General Purpose model de aanbesteding van het Amerikaanse leger voor een lichte terrein auto. De naam Jeep komt van de afkorting van de General Purpose. Willys-Overland bouwde er 335.000 stuks van en na de oorlog werd het als een apart merk in de markt gezet: Jeep. Met de Wagoneer was Jeep al in 1963 de pionier van de moderne luxe SUV en stond hiermee aan het begin van het toen nieuwe marktsegment. Uiteindelijk is het Amerikaanse merk nu onderdeel van Stellantis.

De buitenkant 

De buitenkant oogt modern, luxueus en indrukwekkend groot. De nieuwe Jeep Wagoneer S is gebouwd op het modulaire STLA Large-platform. Dit platvorm is door de  ontwerpers en ingenieurs van Jeep aangepast aan de afmetingen en specificaties van Wagoneer S. De technici van Jeep hebben de torsiestijfheid van de carrosserie met 35% verhoogd ten opzichte van eerdere SUV’s van Jeep in het middensegment. Hierdoor is het rijgedrag verbeterd en is het stiller in het interieur. Aan de voorkant zien we een nieuwe uitvoering van het iconische beeldmerk van Jeep: de grille met zeven sleuven.

Opvallend is het moderne design van de SUV: scherpe koplampen, schuine plaatsing en ronde vormen van de motorkap en de voorruit. Speciale bodembeplating, velgen en uniek gevormde dorpels zorgen voor zo weinig mogelijk luchtweerstand tijdens het rijden. Alles voor optimale aerodynamica en efficiëntie bij hoge snelheden. De luchtweerstandscoëfficiënt (Cw) is slechts 0,29, de laagste ooit voor Jeep en circa 15% lager dan de gemiddelde SUV.

De binnenkant

Stap je in de auto, dan valt onmiddellijk de in totaal 45 inch aan schermruimte op. Het interieur oogt luxe, bedieningselementen zijn volledig digitaal en voorzien van moderne interfaces. Het dashboard is afgewerkt met wijnrode stiksels en strakke metalen sierlijsten. Zelfs de voorpassagier heeft een interactief scherm voor zichzelf. Voor- en achterin zijn de stoelen verwarmbaar/geventileerd. Voor het geluid is er een 1.160 watt McIntosh-audiosysteem met 19 luidsprekers.

Voor de Wagoneer S gebruikt Jeep gerecyclede grondstoffen en materialen. De stoelen, console, portieren en het instrumentenpaneel zijn bekleed met een niet-lederen synthetisch materiaal.  

De nieuwe Jeep Wagoneer S bevat standaard meer dan 170 veiligheidsvoorzieningen, variërend van instrumenten die beter afleesbaar zijn, tot systemen die helpen botsingen te vermijden met geavanceerde rijhulptechnologie.

Uiteraard is de nieuwe Jeep Wagoneer S geschikt voor alle terreinomstandigheden, het is een Jeep tenslotte. Je hebt vijf rijmodi tot je beschikking: Auto, Sport, Eco, Snow en Sand.

De aandrijving

De nieuwe geheel elektrisch aangedreven Jeep Wagoneer S is indrukwekkend snel voor een grote, zware, Amerikaanse SUV. En met een groot bereik van 500 kilometer. De Wagoneer S is uitgerust met een batterijpakket van 400 volt en 100 kWh. Daarmee is de batterij via een DC-snellader in slechts 23 minuten van 20% tot 80% op te laden.

Ben je in de markt voor een ruime, opvallende, elektrische SUV, dan is de Jeep Wagoneer S wellicht het wachten waard.

Jeep Wagoneer S-2
Jeep Wagoneer S-3
Jeep Wagoneer S-4
Jeep Wagoneer S-5
Jeep Wagoneer S-6
Jeep Wagoneer S-7
Jeep Wagoneer S-8
Jeep Wagoneer S-9
Jeep Wagoneer S-10
Jeep Wagoneer S-11

Meer informatie over de Jeep Wagoneer S vind je op de website van Jeep.