Hoverbike Scorpion-3

Hoverbike Scorpion-3 

De hele automobielindustrie is druk bezig om van de brandstofmotoren af te komen en ontwikkelt in hoog tempo elektrisch aangedreven voertuigen. Het van oorsprong Russische bedrijf Hoversurf is al een stap verder en bouwt bemande drones. De Hoverbike Scorpion-3 heeft als eerste bemande drone in de wereld alle benodigde certificaten op zak om te mogen vliegen. De mogelijkheden zijn legio, denk aan zieken-en vrachtvervoer over ruw terrein, maar ook (op termijn) aan vliegen boven drukke stedelijke gebieden. De politie van Dubai heeft al bemande drones van Hoversurf in gebruik genomen, in de vorm van bemande vliegende elektrische patrouille motoren met propellers in plaats van twee wielen.  

Hoversurf

Het bedrijf is opgericht in Rusland door Alex Atamanov, lid van een familie van vliegtuigingenieurs. Zijn vader ontwierp en testte vliegtuigen en Alex vond dit zo interessant dat hijzelf ook die richting koos. Na zijn opleiding startte hij zijn eigen bedrijf in de UAM (Urban Air  Mobility) markt en verzamelde specialisten om zich heen. Onduidelijk zijn de verbindingen met de Russische militaire industrie, maar het adviseurschap van Vladimir Barkovsky, hoofdontwikkelaar van de gevechtsvliegtuigen MIG-29, SU-27, SU-35 en SU-37 is een aanwijzing. 

Een paar jaar geleden verhuisde Atamanov met zijn familie naar de VS (Californie) om het bedrijf Hoversurf daar verder op te bouwen.

Hoverbike

De Hoverbike Scorpion-3 heeft een superlicht (114 kg) en sterk monocoque frame, gemaakt met behulp van verschillende soorten koolstofvezeltechnologie. De vlieghoogte is gegarandeerd tot 150 meter, maar veiliger is een koershoogte van 5 meter. De maximumsnelheid is beperkt tot 96 km/h (kruissnelheid 70 km/h) en de volgeladen lithium-ion-accu’s zorgen er voor dat je zo’n 25 minuten in de lucht kunt blijven hangen, even afhankelijk van gewicht en weersomstandigheden. Met het draagbare thuislaadpakket kunnen de lege accu’s in 2,5 uur weer gevuld worden.

Uiteraard is de Hoverbike volgehangen met actieve en passieve veiligheidssystemen zoals een geautomatiseerd noodlandingssysteem, geluids- en  visuele waarschuwingssystemen. Veel handelingen kunnen automatisch uitgevoerd worden, zoals bijvoorbeeld auto-take-off (AT), auto-landing (AL) en automatische piloot. 

De prijs? Voor 131.000 euro en een paar flessen wodka kun je in het bezit komen van de ontzettend gave Hoverbike Scorpion-3.

Uit deze video blijkt dat nog niet alle politieagenten van Dubai geslaagd zijn voor het vliegbrevet…

 

Hoverbike Scorpion-3

Hoverbike Scorpion-3

Hoverbike Scorpion-3

Hoverbike Scorpion-3

Hoverbike Scorpion-3

Hoverbike Scorpion-3

Hoverbike Scorpion-3

Hoverbike Scorpion-3

Hoverbike Scorpion-3

Hoverbike Scorpion-3

Hoverbike Scorpion-3

Hoverbike Scorpion-3

Hoverbike Scorpion-3

 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!