Hennessey Venom F5, de snelste hypercar ter wereld

Hennessey Venom F5, de snelste hypercar ter wereld

Het was al een tijdje het doel van het Texaanse bedrijf Hennessey om de snelste hypercar ter wereld te bouwen, sneller dus dan de Europese Bugatti Chiron. Hennessey is bekend als de leverancier van tuningkits waarmee zo goed als alle sportwagens van US fabrikanten om te toveren zijn tot racemachines met meer dan 1.000 pk.

Hennessey had al wat ervaring met het zelf bouwen van een hypercar, tot begin dit jaar produceerde het bedrijf 12 exemplaren van de Venom GT. De GT was gebaseerd op de Lotus Exige.  Maar nu is de Venom F5 klaar. Op de SEMA Show in Las Vegas, die tot en met 3 november geopend is, steelt de Venom F5 de show. Het is inderdaad de snelste hypercar van dit moment geworden. De auto is geheel door Hennessy in eigen huis ontwikkeld, van ontwerp tot en met de motor. De naam van de ontwerper houdt Hennessy geheim, het is in ieder geval iemand die weet wat je moet doen om de snelste auto ter wereld te maken. Even een paar getallen…. de Cw-waarde is 0,33 (Chiron 0,38), het gewicht is maar 1.330 kg, de maximum snelheid is 484 km/h. Nee, dat is geen schrijffout; van 0 naar 300 km/h in 10 seconden en daarna nog 10 seconden door naar 400 km/h. Een Ferrari LaFerrari zit dan “nog maar” op 280 km/h.

De motor

Natuurlijk, met een Cw-waarde van 0,33 heb je al een flinke voorsprong op de Bugatti Chiron, maar de Hennessey motor geeft de doorslag; een 7,4-liter biturbo-V8 die 1.624 pk naar de achterwielen stuurt.

De helse machine is achter de voorstoelen geplaatst. Schakelen gaat met een sequentiële transmissie met zeven verzetten. Op verzoek is ook een handmatige schakelbak leverbaar, levensgevaarlijk met zoveel power volgens ons.

Zeldzame verschijning

De vraag is of je in Europa ooit een Hennessey Venom F5 gaat tegenkomen, er worden er maar 24 van gebouwd. Voor Bugatti is het te hopen dat de Venom F5 aan de overkant van de plas blijft; de standaarduitvoering van de Venom F5 gaat 1,6 miljoen dollar kosten en dat is de helft van de prijs van een Chiron. Overigens kun je de prijs van de Venom F5 Performance verder opvoeren tot 2 miljoen dollar als je alle opties er bij neemt.

De eerste Hennessey Venom F5’s zullen eind 2019, begin 2020 uit de fabricagehal rollen.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!