parkeren amsterdam

Goedkoop parkeren in Amsterdam Centrum

Als je een avond uitgaat in Amsterdam dan is het altijd fijn dat je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer. Maar ja, waar je auto te parkeren in deze duurste parkeerstad van Nederland! Voor een avond uit kunnen de parkeerkosten in Amsterdam met gemak oplopen tot 40 euro.

Lifestyle NWS heeft een mooie oplossing voor je!

Bij Parking Centrum Oosterdok betaal je een avondtarief van € 5,-. Voorwaarde is dat je na 18 uur ’s avonds de parking inrijdt, minimaal 3 uur parkeert en voor 6 uur ’s-ochtends vertrekt. Dus 12 uur parkeren voor € 0,40 per uur!

Parkeer je overdag in deze parkeergarage, dan betaal je voor de eerste 5 uur parkeren € 1,50 per 20 minuten. Maar blijft je auto langer staan dan die 5 uur (tot 24 uur parkeren) dan valt het parkeertarief automatisch terug naar een vast bedrag van € 10,-. Je betaalt dan voor 24 uur parkeren dus in totaal € 10.

Parking Centrum Oosterdok ligt naast het Centraal Station in het centrum dus. De parking heeft 1.369 parkeerplekken en is ruim, veilig en schoon. Het ligt op het Oosterdokseiland.

Het Oosterdokseiland

Het Oosterdokseiland is een eiland in Amsterdam tussen het Oosterdok en het IJ. Het ontstond in 1832 toen door aanleg van de Oosterdoksdam dit deel van het IJ werd afgescheiden en daardoor ook geen eb en vloed meer kende in het toen nog in open verbinding met de Zuiderzee staande IJ.

De afgelopen jaren is het eiland volgebouwd met wooncomplexen en kantoren en dus de parkeergarage. Maar ook de nieuwe bibliotheek is hier gevestigd. Een tip is om naar de bovenste verdieping van dit gebouw te gaan, je hebt dan op het terras een fantastisch uitzicht over Amsterdam. Kijk maar naar het filmpje.

Nog een tip

combineer je avondje uit in Amsterdam met een restaurantbezoek tijdens de restaurantweek. Je kunt dan voor €27,50 genieten van een driegangenmenu. Op loopafstand van Parking Centrum Oosterdok vind je een aantal fantastische restaurants: bijvoorbeeld MOES, Geisha restaurant&lounge, Hemelse Modder, &samhoud places en Restaurant De Compagnon.

Meer info over de parkeergarage? www.parkingcentrumoosterdok.nl.

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!