snoeischaar gardena

GARDENA lanceert nieuwe snoeischaar en tuinhandschoenen

Het voorjaar gaat bijna van start en dat betekent dat het een goede periode is om te snoeien. Daarna kunnen planten goed groeien en bloeien. GARDENA introduceert de ExpertCut, de ideale snoeischaar om mee te snoeien. Daarnaast lanceert de Duitse tuinspecialist vijf nieuwe handschoenen onder meer om je te beschermen tegen stekelige rozenstruiken. En je hoeft ze niet uit te doen om je smartphone te kunnen bedienen.

Snoeischaar met optimale precisie bij elke knip

De nieuwe ExpertCut zorgt voor optimale precisie bij elke knip. De bypass-snoeikop bestaat uit twee snijbladen die langs elkaar heen glijden en zo een scherpe snede maken. Dit zorgt voor schone en nauwkeurige resultaten, vooral bij het knippen van jonge scheuten, vers hout en groene planten. Dit maakt de ExpertCut ook ideaal voor het snoeien van fruitbomen. Doordat de nieuwe snoeischaar twee standen heeft (voor grote en kleine handen) knip je ongeacht de handgrootte altijd als een professional.

De snoeischaar ligt uiterst comfortabel in de hand door de ergonomische grepen met zachte componenten. Schokdempers zorgen ervoor dat bij elke knip de polsbelasting minimaal is. In combinatie met het lage gewicht (160 gram) is de ExpertCut ideaal voor het veelvuldig snoeien van takken met een doorsnede tot 22 mm. Zelfs na talloze snoeisessies, geeft de snoeischaar schone en precieze sneden. Een speciale groef zorgt ervoor dat plantsappen wegvloeien en voorkomt dat de messen gaan plakken. Na gebruik doe je de ExpertCut met een simpele beweging op het veiligheidsslot. De nieuwe snoeischaar is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen.

snoeischaar gardena-2

5 soorten tuinhandschoenen met verbeterde pasvorm en comfort

GARDENA presenteert daarnaast een nieuwe collectie van vijf verschillende soorten tuinhandschoenen met een eigentijds design. Ze hebben een verbeterde pasvorm en comfort, zorgen voor een extra goede grip en bieden de handen bescherming. De vingertoppen op de duim en wijsvinger zijn zo ontworpen dat de smartphone (of tablet) gewoon te bedienen is. Je hoeft ze dus niet eerst uit te doen om de telefoon aan te nemen.

De collectie bestaat uit tuinhandschoenen voor (ver)planten of verpotten, werkhandschoenen, struikhandschoenen en rozenhandschoenen die beschermen tegen stekelige planten. Ze zijn allemaal voorzien van het Oeko-Tex keurmerk. Dat betekent dat ze geen schadelijke stoffen bevatten en voldoen aan zeer strenge anti-allergische eisen.

snoeischaar gardena-3

Prijs en beschikbaarheid

De ExpertCut snoeischaar is vanaf maart verkrijgbaar via tuincentra, dhz-markten en webshops voor €34,99 inclusief 35 jaar gebruikersgarantie. De nieuwe tuinhandschoenen van GARDENA zijn verkrijgbaar vanaf €8,89. Van 15 februari tot en met 30 maart 2021 krijg je 25% van het aankoopbedrag terug via een refundactie op het gehele assortiment snoeigereedschappen. Kijk voor meer informatie op www.gardena.com.

Images: GARDENA
Meer lifestyle artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS lifestylerubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!