Freesia: een bloem die herinneringen creëert

Wist je dat geur en herinnering onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden? Dat is precies de reden waarom we zo blij worden van geurende Freesia’s.

Fijne herinnering

Herinneringen van geuren die we eerder in ons leven geroken hebben, blijven veel beter bewaard dan visuele herinneringen. We herinneren geuren zo goed omdat ons reukorgaan een direct lijntje heeft met ons emotionele brein, waar alle emoties en herinneringen liggen opgeslagen. De parfumachtige geur van de beauty Freesia neemt je dus mee terug in de tijd. Ze roept dierbare herinneringen op die een bijzonder plekje in ons geheugen hebben gekregen.

Uiteenlopende geuren

Als het ergens lekker ruikt, voelen we ons op ons gemak, en door de positieve herinnering komen we graag op deze plek terug. De geur van de Freesia doet iets met je. Maar ruiken alle Freesia’s hetzelfde dan? Nee! De geuren lopen uiteen van heerlijk zoet tot bijzonder kruidig. De ene Freesia geurt flamboyant, en de ander juist subtiel. Je geniet het meest van geurende Feesia’s wanneer de bloemetjes helemaal open zijn.

Soorten Freesia’s

Freesia’s zijn te koop in de kleuren wit, rood, blauw, geel, roze, paars en oranje, maar er bestaan ook Freesia’s met twee of meer kleuren. De meeste hebben enkele bloemen waar de meeldraden goed te zien zijn. Er zijn ook dubbelbloemige Freesia’s. Door het kruisen zijn de meeldraden van deze Freesia’s veranderd in bloemblaadjes – hoe bijzonder is dat? Op www.freesiainfo.com kun je deze beauty’s een voor een bewonderen.

Leuk om te weten

  • Wist je dat Freesia een van de weinige bloemen is die nog hun natuurlijke geur hebben?
  • Ben je geen fan van een duidelijke bloemengeur in huis, maar houd je wel van de sierlijke Freesia-bloem? Kies dan voor blauwe Freesia’s, want deze hebben een timide en subtiele geur.
  • Freesia’s houden niet van ethyleengassen, want daar verleppen ze van. Geef ze daarom een plekje ver van de fruitschaal.
  • De Freesia wordt ook wel ‘Kaaps lelietje van dalen’ genoemd.

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!