Ferrari 488 Pista Spider

Op het Concours d’Elegance op Pebble Beach (Californië) presenteerde Ferrari de open versie van de 488 Pista, de 488 Pista Spider! Die Ferrari Pista was al extreem om mee te rijden, de Spider doet er nog een schepje bovenop. 

De Ferrari 488 Pista Spider is ontwikkeld voor rijden op de openbare weg, maar ook op het circuit staat hij z’n mannetje. Daarvoor werd extra aandacht besteed aan de koeling van het remsysteem. In de Spider ligt dezelfde motor als in de 488 Pista. Dus de 3,9-liter Biturbo V8 met 720 pk waarmee je in 2,85 seconden naar een snelheid van 100 km/h sprinten. Daarmee is de dakloze Pista exact zo snel als z’n dichte broer. Z’n topsnelheid ligt op 340 km/h. De krachtigste V8 die Ferrari ooit heeft gebouwd zit in de nieuwe Ferrari 488 Pista Spider. De rijbeleving is met het dak open nog extremer dan in de gesloten Pista, vooral door dat geweldige motorgeluid!  

Van buiten

Natuurlijk lijkt de Ferrari 488 Pista Spider veel op de 488 Pista. De grootste wijzingen zijn het inklapbare dak en het design achter de voorstoelen. De Spider weegt wel 90 kg zwaarder door de inklapbare dakconstructie. Met z’n totaalgewicht van 1.377 kg blijft de supercar licht van gewicht. De Spider heeft dezelfde aerodynamische trucjes als de Pista; er zit een actieve achterspoiler op en voor is een S-duct zoals in de F-1 gemonteerd (de luchtstroom wordt aan de onderzijde van de neus opgevangen, om er vervolgens uit een gat bovenop de neus weer uit te komen). De 488 Pista Spider staat standaard op 20-inch lichtmetalen wielen met Michelin Sport Cup 2-banden. 

Van binnen

In het interieur vooral veel koolstofvezel , zoals bijvoorbeeld in het dashboard en de middentunnel.   Het interieur is helemaal uitgekleed, zoiets als vloermatten zul je niet aantreffen, ook geen dashboardkastje, alleen het hoognodige aan instrumenten, hendels en knoppen is gemonteerd. Op de vloer aluminium voetplaten en geen conventionele deurgrepen, maar lussen. Alles voor gewichtsreductie. 

De motor

De aandrijving is dus dezelfde als in een Ferrari 488 Pista, door een beest van 3,9 liter V8 met twee turbo’s en een vermogen van 720 pk die een sprint van 0 naar 100 km/h kan maken in 2,85 seconden. 

Het maakt de Ferrari 488 Pista Spider tot de snelste open Ferrari ooit. De motor is van grote klasse en al drie jaar achtereen (2016 tm 2018) verkozen tot Engine of the Year. Het geluid van de motor is uniek, Ferrari heeft speciale uitlaatspruitstukken en uitlaten gemonteerd om het geluid nog intenser te laten klinken.

Naar verwachting is de Ferrari 488 Pista Spider leverbaar vanaf het voorjaar van 2019. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Follow Lifestyle NWS on Twitter, Facebook, Instagram and Pinterest<stron