Volkswagen Atlas Cross Sport

Eerste beelden Volkswagen Atlas Cross Sport 

Volkswagen is druk bezig met een SUV offensief in de USA. Dit marksegment is ook daar booming en Volkswagen wil de boot niet missen en er alles aan doen om het dieselschandaal te laten vergeten. Als je dat wilde kocht Volkswagen je dieselauto weer terug. Met als gevolg dat in de woestijn bij Victorville, Californië, op dit moment 300.000 dieselauto’s van Volkswagen in de brandende zon wachten op een betere toekomst. Miljarden strop dus. Vandaar dat de komende nieuwe SUV’s van Volkswagen op gewone benzine rijden. 

Op de New York International Auto Show (28 maart t/m 8 april)  showt Volkswagen z’n nieuwste SUV, de Atlas Cross Sport Concept. Vergeet het woordje Concept, dit model gaat echt in 2019 in productie. Het is een variant op de alleen in de US leverbare 7 persoons-SUV Atlas. Het is voor ons geen ramp dat die grote Atlas niet bij ons te koop is. Wat wel jammer is, is dat de nu voorgestelde Atlas Cross Sport ook aan onze neus voorbijgaat. Het is een kleinere en sportievere uitvoering van de Atlas, met de looks van een bodybuilder. Oordeel zelf over de beelden, maar wat ons betreft zou de Atlas Cross Sport ook bij ons prima passen in het toch wel grote gat tussen de Tiguan en de Touareg.

Het uiterlijk

De Atlas Cross Sport heeft een aantrekkelijk uiterlijk; stoer, massief en door de aflopende daklijn een coupé design. Grote 22 inch wielen vullen de flink uitgeklopte wielkasten. Door de oogharen zien we ook T-Roc-invloeden. Hoewel kleiner dan de huidige Atlas, is het toch nog een ruime SUV met 5 zitplaatsen; 4,85 meter lang en 1,73 meter hoog.

Van binnen

Van binnen een strak uitgevoerd design. Een 12,3 inch display voor het instrumentarium en een  10,1 inch groot infotainmentscherm zijn de grootste blikvangers. De eerste indruk is dat er mooie materialen zijn gebruikt en dat de afwerking perfect in orde is.

Motoren

In de US zal de Atlas Cross Sport aangedreven worden door een 3.6 liter FSI V6-benzinemotor, 280 pk sterk. De motor is gekoppeld aan twee elektromotoren. De Atlas Cross Sport komt wat die elektromotoren betreft in twee uitvoeringen. De eerste versie levert 80 pk extra en laadt zich tijdens de reis op en kan 70 kilometer volledig elektrisch rijden, de tweede versie levert 34 pk extra en wordt niet opgeladen tijdens het rijden en kan maar 2,5 kilometer volledig elektrisch rijden. In beide versies zijn de batterijen in de cardantunnel verwerkt. Beide uitvoeringen hebben vierwielaandrijving.

De snelste uitvoering zit in 5,5 seconden op de 100 km/h.

Prijs?

Dat wordt gissen; de “gewone” Atlas kost in de USA vanaf $ 30.750, de prijs van de Atlas Cross Sport zal daar niet ver van af liggen, in ieder geval flink lager dan die van de Touareg, die is er vanaf $ 49.500.

Stel dat de auto ook bij ons leverbaar wordt (met een kleinere motor en ingeschaald boven de Tiguan), dan zouden we een vanafprijs inschatten die niet lager dan €60.000 uitkomt.


Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!