mollenvangers

Duurzame mollenvangers zonder het gebruik van gif

Het voorjaar is in volle gang en dat betekent dat wij tuinliefhebbers te maken krijgen met een hoop extra ongenodigde gasten. We hebben het in dit geval specifiek over de mol. Ben jij op zoek naar duurzame, milieuvriendelijke mollenvangers zonder gebruik te maken van gif? Dan raden wij de systemen van SWISSINNO aan, zoals de solar mollenverjager en de SuperCat mollenval.

Mollen helpen woelmuizen

De mol wordt een probleem in de tuin omdat hij diepe tunnels in de grond graaft en zo grote hopen aarde in de tuin aanmaakt. Mollen voeden zich voornamelijk met regenwormen en insectenlarven, maar hun tunnels maken de weg vrij voor woelmuizen. Hoewel woelmuizen ook hun eigen tunnels graven, maken ze eveneens gretig gebruik van de tunnels die mollen gegraven hebben om op deze manier ongemerkt bij planten te komen en ze op te eten. En daar worden wij na weken hard werken natuurlijk niet blij van.

De solar mollenverjager

Onze voorkeur gaat natuurlijk uit naar de meest vriendelijke manier voor het dier zelf. Denk jij er ook zo over? Dan is de solar mollenverjager van SWISSINNO iets voor jou. Met dit systeem worden zowel mollen als woelmuizen met geluidsgolven en trillingen uit de tuin verdreven. De gevoelige dieren vluchten omdat het apparaat elke 40 seconden een geluidsgolf uitzendt binnen een straal van ongeveer 650m². De geluidsgolven zijn onmerkbaar en ongevaarlijk voor mens en dier. De zonnecel van de solar mollenverjager laadt het apparaat op in de zon, zodat langdurig gebruik de klok rond is gegarandeerd. Perfect voor alle tuinbezitters die geen dier willen doden.

De SuperCat mollenval

Helpt het bovenstaande systeem niet voldoende? Dan is de SWISSINNO SuperCat mollenval een goede oplossing. Deze mollenvallen zijn uiterst effectief en gemakkelijk te gebruiken. Voor gebruik wordt de mollenvanger uitgerekt en in de grondtunnel gestoken. En het mooie aan dit systeem is dat je in tegenstelling tot het gebruik met gif gericht op kunt treden tegen mollen. Je brengt andere wilde dieren, nuttige insecten en eventuele huisdieren op geen enkele wijze in gevaar. Daarom wordt deze val ook gebruikt in de professionele ongediertebestrijding en door veel hoveniers. Bovendien heb je geen aas nodig en bedek je beide richtingen van de doorgang van de mol in de tunnel.

Wil jij graag een van deze mollenvangers aanschaffen? Dan kun je hier opzoeken waar de systemen van SWISSINNO in Nederland verkrijgbaar zijn, zowel online als in fysieke winkels.

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met SWISSINNO