Dutch Sustainable Fashion Week

Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) September 2021

Stichting Dutch Sustainable Fashion Week organiseert voor de achtste keer op rij het grootste landelijke duurzame mode-evenement. DSFW onderscheidt zich van andere Fashion Weeks door zich volledig te concentreren op duurzaamheid en innovatie. Dit jaar vindt de DSFW plaats van 23 t/m 29 september. Gedurende deze week biedt de DSFW duurzame fashion ontwikkelingen, verstrekt informatie over duurzame mode & wordt young designers een podium gegeven.

Programma Dutch Sustainable Fashion Week

Een deel van het programma van deze DSFW september 2021 editie ziet er als volgt uit:

Donderdag 23 september 2021 openingsshow & expositie: YANA – Meggie van Zwieten
De week wordt geopend met een spraakmakende fashion show van Young Talent Meggie van Zwieten. Meggie van Zwieten is een digitale kunstenaar, die 3D kunstwerken & digitale mode maakt. Hierbij werkt ze voornamelijk met Augmented reality en Mixed reality. 

Donderdag 23 september 2021 – Lancering ‘revalue our clothes’ test.
In samenwerking met communicatiebureau Make Sense heeft de DSFW een, toegankelijke test ontwikkeld, waarmee je kunt zien hoe jij kleding waardeert en ontvang je tips die je helpen bij het maken van bewustere keuzes. De lancering vindt plaats via een influencer-event in samenwerking met jeans specialist JeansCentre. Deze test belooft gedurende de week viral te gaan. 

Vrijdag 24 september 2021 – TikTok event 
Dit jaar is de DSFW een samenwerking aangegaan met social media platform TikTok. Speciaal voor de gebruikers van dit platform organiseeren TikTok & Meggie van Zwieten een spraakmakend event. Zo wordt de Yana fashion show gelivestreamd op het TikTok kanaal. Daarnaast volgen er gedurende de week diverse tutorials om kapotte kleding te repareren. 

28 september 2021 – Dag van de Awareness
Als officiële partner organiseert de MUMSTER MOVEMENT de Awareness Day – full circle. Op deze dag zullen er allerlei intieme en interactieve events worden georganiseerd om je onderbewustzijn te prikkelen en je bewustzijn omtrent mode voorgoed te veranderen. Als onderdeel van dit programma worden door heel het land, in verschillende steden, de documentaire ‘ Full Circle’  en de gelijknamige circulaire kledingcollectie, gemaakt van gedoneerd textiel, gelanceerd.

Woensdag 29 september 2021 – Junior Fashion Day
Het programma van deze dag is tot stand gekomen door officieel partner Alexandra Linn. Op de laatste dag van de DSFW, is al onze aandacht op jongeren gericht. Een belangrijke doelgroep want dit is de generatie die opgroeit in een tijd waarin verduurzaming van onze maatschappij van groot belang is. DSFW wil hen al vroeg meenemen in deze reis. Daarom organiseren zij op deze dag op verschillende plaatsen in het land activiteiten zoals een kleurplatenwedstrijd, voorleesacties en workshops.

Voor meer informatie en updates over het programma kun je DSFW volgen via de website en haar social media kanalen.

Beeld: Peter Stigter