spectaculaire tuinen-4

Dit zijn de meest spectaculaire tuinen ter wereld

Om de komst van de lente te vieren met een feest in geuren en kleuren kondigt Tiqets, het online boekingsplatform voor culturele en vrijetijdservaringen, haar aanbevolen lijst aan van de meest spectaculaire tuinen ter wereld. 

spectaculaire tuinen-6

Singapore Gardens by the Bay

Deze tuinen, gelegen naast het Marina Reservoir in het centrum van Singapore, zijn een futuristische mix van natuur en stadsleven. De Flower Dome is de grootste glazen kas ter wereld. Iconisch is de aanblik van Supertree Grove. De 18 boomachtige structuren zijn de thuisbasis van vele planten- en bloemsoorten en zijn uitgerust met milieutechnologie die de functie van bomen nabootst. Ze zijn onderling verbonden met loopbruggen. Plan je bezoek hier

spectaculaire tuinen-5

De tuinen van Versailles

De Tuinen van Versailles, gelegen op 20 km afstand van hartje Parijs, zijn een waar kunstwerk. De in 1661 in opdracht van Lodewijk de Veertiende aangelegde en door de beroemde landschapsarchitect André Le Nôtre ontworpen tuinen, werden even belangrijk geacht als het paleis. De grandeur en luxe van het 17e-eeuwse kasteel van Versailles zie je terug in de perfect onderhouden tuinen. Uiteraard te bezoeken in combinatie met het beroemde kasteel, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt. Plan je bezoek hier.

spectaculaire tuinen-4

Marimurtra Botanical Garden

Op vakantie aan de Costa Brava en op zoek naar wat flowerpower? De Marimurtra Botanische Tuin is een van de mooiste tuinen aan de Middellandse Zee met een onovertroffen uitzicht. Honderden exotische flora bloeien in de kliffen aan de kust van Blanes, ook wel bekend als de poort naar de Costa Brava. De meer dan 4000 plantensoorten zijn gegroepeerd per continent waar ze oorspronkelijk groeien. Hierdoor ontvouwt zich na elke bocht een nieuw prachtig uitzicht. De frisse zeelucht gecombineerd met de geur van de bloemen is daarnaast een feest voor de neus. Plan je bezoek hier.

spectaculaire tuinen-3

Kew Gardens

Zeg je Engeland zeg je gardens. Een van de grootste botanische tuinen ter wereld vind je op korte afstand van Londen, een ideale combinatie tijdens een citytrip. Kew Gardens telt meer dan 50.000 verschillende plantensoorten en is een UNECO Werelderfgoedlocatie. Verschillende perioden van landschapsarchitectuur en tuinierstijlen worden getoond. Je vindt zelfs een koninklijk paleis op het terrein! Vanaf de Treetop Walkway heb je het beste uitzicht over de immense tuinen. Plan je bezoek hier.

spectaculaire tuinen-2

New York Botanical Garden 

De New York Botanical Garden is een groene oase in de cityjungle van the Bronx. Met 50 verschillende tuinen is het een van de grootste tuinen van de Verenigde Staten. Elke tuin heeft een eigen thema en type beplanting, van een waterval en bosgebied tot een ‘Adventure Garden’ voor kinderen.  Grote publiekstrekker is de jaarlijkse orchideeenshow. De befaamde kunstenares Lily Kwong tekende voor het ontwerp van de 20e editie dit jaar. Plan je bezoek hier

spectaculaire tuinen-1

Italië: Boboli Gardens

Deze in Toscane gelegen renaissance tuinen zijn het toppunt van romantiek. De Boboli-tuinen zijn gelegen achter Palazzo Pitti en bezitten een extravagante mix van natuur, architectuur en beeldhouwkunst. Wanneer je een passeggiata (wandeling) maakt over de paden van de goed onderhouden tuinen, heb je het gevoel omgeven te zijn met een nagenoeg perfecte weergave van Renaissance-idealen: natuurlijke schoonheid, keurig geordend, prachtig versierde architectuur, en echte en nagemaakte oude structuren. Pan je bezoek hier.