De grootste wijnbar van Nederland

Bourgondiër en wijnliefhebber Anne (28) leert jullie met veel plezier elke maand wat bij over wijn; van leuke, handige weetjes tot tips voor bij het uitzoeken van wijn in een supermarkt, café of restaurant. Vandaag tipt zij ons over een wel heel speciaal wijn-event.

Maar liefst 600m² van De Hallen Studio’s in Amsterdam wordt in het weekend van 3, 4 en 5 november omgetoverd tot ‘De grootste wijnbar van Nederland’. Dit event wordt gehost door de populaire wijnwinkel Grapedistrict ter gelegenheid van hun tienjarig bestaan. Als je het ons vraagt, is dit de perfecte gelegenheid om nieuwe wijnen te ontdekken en je smaak verder te ontwikkelen, en natuurlijk om gezellig te borrelen. Zien we je daar?

Wijnbar

In de wijnbar zullen meer dan 150 wijnen per glas verkrijgbaar zijn. Deze worden ingeschonken door niemand minder dan de wijnboer zelf, die je met liefde het verhaal achter zijn wijn zal vertellen. Dat is nog eens informatie uit eerste hand!
Ik besprak al meerdere keren een wijn van Grapedistrict, zoals deze champagne en deze rode dessertwijn, maar ook deze frisse blend van verdejo en viura. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen…Toegang tot de wijnbar kost € 7,50 inclusief 1 glas wijn.

The Big Taste

Op zaterdag 5 november organiseren ze daarnaast van 12.00 tot 15.00 uur ‘The Big Taste’, waar je voor € 10 per persoon de meer dan 150 wijnen kan komen proeven. Mocht je er daarna nog toe in staat zijn, dan kan je nog wat flesjes kopen. Als je er minimaal 12 neemt, krijg je bovendien je tientje terug.

En ben je even vergeten hoe je wijn ook alweer het best kunt proeven? Lees dan nog eens mijn artikel Wijnproeven in drie stappen.

The Winemakers Table

Op alledrie de avonden kan je bovendien vanaf 19.00 uur aanschuiven bij The Winemaker’s Table: voor € 55 krijg je een bijzonder 3-gangendiner inclusief 4 verschillende, bijpassende glazen wijn. Toegelicht aan tafel door de wijnmaker zelf.

Programma

Donderdag 3 november
17.00 uur Wijnbar open
19.00 uur Aanvang Winemaker’s Table

Vrijdag 4 november
17.00 uur Wijnbar open
19.00 uur Aanvang Winemaker’s Table

Zaterdag 5 november
12.00 – 15.00 uur The Big Taste
17.00 uur Wijnbar open
19.00 uur Aanvang Winemaker’s Table

Op het moment van schrijven zijn er voor alle events – behalve voor de Winemaker’s Table op zaterdag – nog tickets verkrijgbaar.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!