weekendje weg met vrienden-5

De beste hotels voor een weekendje weg met vrienden

Yes, we kunnen ons weer verheugen op ouderwetse weekendjes weg met vrienden. Dit doen wij uiteraard wel graag in stijl en daarom willen wij jullie graag een aantal hoteltips geven. In welke hotels in Nederland en België kun je samen terecht? Dit zijn zeven hotels die wij aanraden om te boeken voor een weekendje weg met vrienden.

weekendje weg met vrienden-2

Novotel Den Haag City Centre | Den Haag | Nederland

De locatie van dit hotel is ideaal: in het centrum van Den Haag, op loopafstand van het Mauritshuis, Panorama Mesdag en het Binnenhof. Verschillende winkelstraten en gezellige cafés en restaurants liggen om de hoek. Novotel Den Haag City Centre is een fijn viersterrenhotel met ruime, modern ingerichte kamers. Een aantal van deze kamers is voorzien van een comfortabele slaapbank, waardoor je met z’n vieren bij elkaar op de kamer kunt verblijven. Lekker eten en drinken kan in Gallery61 waar ze een gedurfd menu serveren in een uniek en kleurrijk interieur. Gallery61 zit in een oude bioscoop en het pand mag zich tegenwoordig Werelderfgoed noemen. Komen jullie met de auto? Er zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor gasten, maar de trein is ook een goede optie: het station ligt vlakbij het hotel! Boek hier jullie verblijf.

weekendje weg met vrienden-3

B&B Hotel Hasselt | Hasselt | België

B&B Hotel Hasselt zit in het oude gasthuis van Hasselt, een voormalig klooster van de grauwzusters. Het klooster werd midden 17e eeuw opgericht om de gasthuiszusters die overkwamen uit Diest en Geel, de kans te geven pestlijders uit Hasselt te verzorgen. Inmiddels is het prachtige, monumentale pand omgebouwd tot een fijn hotel en een aantal bedrijfsruimtes. B&B Hotel Hasselt heeft 92 comfortabele kamers, waaronder een paar vierpersoonskamers. De queensizebedden zijn opgemaakt met heerlijke B&B by Bultex-matrassen en Franse kwaliteitshoofdkussens. Een flatscreen-tv met Chromecast en gratis wifi maken een overnachting in B&B Hotel Hasselt helemaal af. Maar ook Hasselt zelf is de moeite waard; gezellige cafés, restaurants en clubs vind je op loopafstand. Vooral de Hasseltse jenever en Hasseltse speculoos zijn must try’s! Meer informatie of boeken? Klik dan hier.

weekendje weg met vrienden-4

Nimma | Nijmegen | Nederland

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, vinden ze bij Nimma. Het hotel verwelkomt met alle liefde vrienden, rockbands of roeiteams in hun speciale kamers met de toepasselijke naam Nimma Friends. Deze ruimtes kunnen in een handomdraai omgetoverd worden tot een zespersoonskamer. Het laagdrempelige hotel heeft een industriële en warme uitstraling en het is niet moeilijk om je er thuis te voelen. Nijmegen is natuurlijk hartstikke leuk om te ontdekken, maar je kunt ook lekker lunchen, borrelen of ’s avonds een hapje eten in het restaurant van Nimma, waar een relaxte huiskamersfeer hangt. Toch de stad in? Dichtbij zijn verschillende leuke koffiebarretjes, lunchtentjes en fijne restaurants te vinden, of je gaat naar een van de vele stadsparken die Nijmegen rijk is. Hier vind je meer informatie.

weekendje weg met vrienden-5

Hotel Spier | Dwingeloo | Nederland

Nature lovers opgelet! Hotel Spier ligt in Nationaal Park Dwingelderveld en je loopt of fiets zo vanuit het hotel de bossen in. Hier ben je uren zoet tussen de bomen, plassen, vennetjes en glooiende heidevelden. Ideaal als jullie op zoek zijn naar rust. Overigens is het hotel daar met haar wellness en groot binnenzwembad met uitzicht op de omgeving, ook heel geschikt voor. Hotel Spier heeft 110 ruime kamers, waaronder de nieuwe Family Room die door een tweepersoonsbed en twee stapelbedden (mét ingebouwde tv) ook heel geschikt is voor een groep vrienden. De kamer is verder voorzien van een inloopdouche en bubbelbad. Nog een leuke extra: inchecken kan al vanaf 14.00 uur en je hoeft pas om 12.00 uur het hotel weer uit. Boeken doe je hier.

weekendje weg met vrienden-6

ibis Styles Zeebrugge | Zeebrugge | België

Dit betaalbare en stijlvolle hotel ligt in de haven van het Belgische kustplaatsje Zeebrugge. In zowel de familiekamer als de junior suite kunnen vier personen terecht, het is alleen even uitzoeken wie in het tweepersoonsbed, het stapelbed of op de slaapbank overnachten. Ibis Style Zeebrugge heeft een hammam, sauna en binnenzwembad, ideaal als het regent. In de omgeving is ook genoeg te doen. Zo kun je een havenrondvaart boeken of een windmolenpark op zee bezoeken, er zijn verschillende leuke restaurantjes en winkels in de omgeving en het hotel ligt dicht bij het openbaar vervoer. Schijnt de zon volop? Ga dan naar het strand of neem een duik in het buitenzwembad! Een van de grotere kamers boek je hier.

weekendje weg met vrienden-7

Slaap bij voco The Hague | Den Haag | Nederland

Neem je vrienden mee naar hotel voco The Hague. Dit fijne hotel is gelegen in een prachtig voormalig bankgebouw aan de Kneuterdijk in het Koninklijk Kwartier en heeft de ideale ligging om met de voet de stad te ontdekken. Winkels en musea liggen namelijk op loopafstand. Of neem de tram om in een mum van tijd met je voeten op het strand te staan. Na heerlijk te hebben gegeten en gedronken in zowel Botanica kitchen & bar als Ultramarijn Wonderbar kom je tot in de comfortabele hotelkamers. Deze kamers zijn op verschillende manieren met accenten van over de hele wereld ingericht. Daarnaast is dit hotel zeer geschikt voor vrienden omdat dit hotel beschikt over tussenliggende kamers waardoor je dus met zijn alle kunt slapen. Verder kun je bij mooi weer heerlijk genieten van de zon op het tuinterras. Voco beschikt dan ook over alles wat jullie Den Haag hartje begeert. Kijk voor meer informatie op de website.

weekendje weg met vrienden-8

Mercure Amsterdam North Station | Amsterdam | Nederland

Dit nieuwe hotel ligt in de wijk Gare du Nord, een nieuw gebied in het opkomende Amsterdam-Noord, en pal naast metrostation Noord, het begin-/eindpunt van de Noord/Zuidlijn waardoor jullie in no-time in het centrum van de stad zijn. Maar ook in de buurt zelf is genoeg te doen met trekpleisters als Eye Filmmuseum, A’dam Lookout en de NDSM-werf. Mercure Amsterdam North Station is ontworpen door Charlotte Emmerig van designbureau Lotz. Emmerig gebruikte het waterrijke landschap rondom Amsterdam-Noord als inspiratiebron en creëerde een hotel waar een gezellige rust heerst en waar zachte en transparante materialen overal terugkomen. Er zijn verschillende vierpersoonskamers met een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden beschikbaar, speciaal voor vrienden en families. Meer weten of boeken? Klik dan hier.