Amaryllis

De Amaryllis zorgt voor een sprankelende kerstsfeer

Heerlijk om deze maand ons huis weer helemaal in kerstsfeer te brengen! En wij brengen je graag op stijlvolle ideeën, denk bijvoorbeeld eens aan de Amaryllis. Je verwacht het misschien niet, maar de stoere bollen en glamoureuze bloemen zijn ideaal om het juiste kerstgevoel creëren. Je kunt er zelfs mee ‘doet-het-zelven’.

Sprankelend

Amaryllissen worden ook wel Hippeastrum genoemd. De naam Amaryllis zelf komt van het Oudgriekse ‘amarusso’, wat ‘Ik sprankel’ betekent. Het is namelijk een feestje om naar de gedaanteverwisseling van bol naar bloem te kijken. De stralende bloemen groeien als een grote verrassing uit de strakke stengel. Het zijn majestueuze bloembollen die uitgroeien tot even indrukwekkende bloemen. Er bestaan daarnaast meer dan 70 soorten.  

DIY project

Ga creatief aan de slag met amaryllissen. Het is leuk en het geeft een voldaan gevoel om zelf aan de slag te gaan. Wat je nodig hebt is een amaryllisbol, een oude krant, een glazen vaas waar de amaryllisbol in past, haarlak en glitters. Gebruik de krant als placemat. Spuit de amaryllisbol in met haarlak. Strooi direct daarna flink wat glitters over de bol. Schud met de bol zodat de overtollige glitters eraf vallen. Zet de versierde bol in de vaas, et voilà!

Natuurlijk en stoer

Houd je van natuurlijk en stoer? De grote, robuuste amaryllisbol en de groeiende stelen en bloemen passen hier goed bij. Accentueer de sfeer door een houten bloempot te gebruiken, waarbij de ringen door de grove behandeling duidelijk te zien zijn. Een gouden, fijn geweven kerstslinger met sterren maakt het plaatje helemaal compleet. Het is betoverend om tijdens de feestdagen de Amaryllis langzaam maar zeker in bloei te zien komen.

Betoverende verschijning

De glamourtrend is helemaal van nu en hierin is de Amaryllis onmisbaar. De betoverende verschijning brengt met haar schoonheid een ware glittersfeer in huis. Combineer amaryllissen in rode en roze tinten. Gezamenlijk zullen de imposante bloemen je overweldigen met hun sprankelende uiterlijk. Combineer de amaryllissen met gouden kerstballen en bijpassend tafellinnen. Hierna is het alleen nog maar genieten geblazen.

Verzorgingstips Amaryllis

  • Voordat een amaryllisbol gaat groeien, moet deze even wakker gemaakt worden. Leg de bol daarom een uur in een bak met lauw water; dit zorgt ervoor dat de wortels gaan groeien.
  • Je kunt amaryllisbollen in een pot met grond planten, los in een schaal leggen of op water zetten.
  • Amaryllissen houden van warmte; een kamertemperatuur van tussen de 20 en 24 graden is perfect.
  • Zorg voor voldoende licht. Wanneer het wat donkerder is, groeien de stelen te lang en hebben ze ondersteuning nodig.
Amaryllis-8
Amaryllis-9
Amaryllis-5
Amaryllis-6
Amaryllis-7

Kijk voor meer informatie over bloembollen op www.bloembol.org.

Images: iBulb
Meer lifestyle artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS lifestylerubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!