De 8 beste to-do apps van dit moment

To-do apps zijn bijna niet meer weg te denken uit ons hectische business leven. Eén van onze favorieten op dit gebied is Wunderlist, helaas is deze app inmiddels niet meer te gebruiken. Daarom introduceren wij acht alternatieve to-do apps. 

To-Do

Na het stoppen van Wunderlist, heeft Microsoft To-Do gepresenteerd als opvolger. To-Do is een takenplanner, waarin je taken kunt maken met herinneringen en einddata. Nieuw in deze app is de functie ’s ochtends suggesties te krijgen wat je die dag kunt gaan doen. To-Do is zowel voor Android als IOS beschikbaar en is gratis. Alle informatie To – Do vind je hier.

Toodledo

Deze to do- app heeft een strakke vormgeving en is zeer overzichtelijk. Het grote pluspunt is dat je als gebruiker alleen in beeld krijgt wat je zelf wenst. De taken voer je eenvoudig in via een tekstveld, of een geavanceerd invoerscherm. Evenals bij andere to do- apps kun je de lengte, begin- en eindtijd, herhaling en prioriteit invoeren. Toodledo heeft een gratis versie en twee betaalde versies. Alle informatie over Toodledo vind je hier.

Any.Do

De app Any.Do is gebruiksvriendelijk en daarbij mooi qua vormgeving met lichte, zwart-witte kleuren. De indeling bestaat uit: vandaag, morgen, deze week of later. Daarnaast zijn er extra opties in de map “folder”. Hier vind je bijvoorbeeld de optie “bellen”. Het is ook mogelijk om taken in te spreken, al heeft de app nog wel wat moeite met de Nederlandse taal. Any.do is er voor Android en IOS en is eveneens gratis. Alle informatie Any.Do vind je hier.

Tick Tick

Tick Tick is een overzichtelijke en leuk ontworpen to do- app. De app werkt aan de hand van een kalender waar de taken in komen te staan. Ook bij Tick Tick kun je deze taken vervolgens instellen op lengte, prioriteit enzovoorts. Het mooie aan Tick Tick is dat je taken kunt delen met contactpersonen en taken toe kunt wijzen. Alle informatie over Tick Tick vind je hier.

Remember the Milk

Remember the Milk werkt met een takenlijst waarin je aan kunt geven hoelang de taak duurt en wanneer deze eindigt. Extra opties: de locatie en notities toevoegen en de taak delen met contactpersonen. Remember the Milk is ook offline te gebruiken en je kunt de app koppelen aan je e-mailaccount, Twitter of Google Chrome. Remember the Milk heeft zowel een gratis als een betaalde versie. Alle informatie over Remember the Milk vind je hier.

2Do

2Do is een eenvoudige, maar zeer gebruiksvriendelijke to do- app. In 2Do voer je eerst de taken in en vervolgens kun je hier notities en herinneringen aan toevoegen. 2Do biedt ook de mogelijkheid om afbeeldingen en audio toe te voegen. Wat je met 2Do niet kan, is de taken delen met contactpersonen. Alle informatie over 2Do vind je hier.

Todoist

De app Todist staat bekend als een takenmanager. Todoist werkt aan de hand van zogenaamde projecten. In ieder project kun je aangeven wat de taak is, wanneer de taak uitgevoerd moet worden en of je een herinnering zou willen. Het is mogelijk om het project te delen met je contactpersonen en binnen dit project taken toe te wijzen. Zo kun je samenwerken in hetzelfde project. Todoist heeft een basisversie (gratis) en een premiumversie (tegen betaling). Alle informatie over Todoist vind je hier.

Trello

Deze app is net als Todoist op de markt gekomen als project- of takenmanager, maar blijkt in de praktijk ook zeer geschikt als to do- app. Het idee achter Trello is dat het als een soort van prikbord werkt. Aan dit prikbord kun je naar eigen inzicht aparte borden toevoegen, bijvoorbeeld: “to do”, “bellen” of “mee bezig”. Daarbij heb je de mogelijkheid om teamgenoten toe te voegen en hen een afzonderlijke taak toe te delen. Alle informatie over Trello vind je hier.

Bron: pctipvandedag.nl
Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!