Creëer je digitale droomtuin

Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een eigen droomtuin: met de Pokon Tekentool wordt je droom werkelijkheid. Je ontwerpt heel eenvoudig je eigen tuin met bijvoorbeeld verhoogde borders, gazon, zonneterras en/of vijver. Print je ontwerp vervolgens uit en ga ermee naar een hovenier of tuincentrum.

Zelf ontwerpen

De tekentool wijst zich vanzelf. Je maakt een (gratis) account aan op Pokon.nl en kunt direct aan de slag. Je begint met de vorm en afmeting van je tuin. Daarna is het een kwestie van naar eigen smaak invullen. Sleep de diverse elementen (zoals tegels, tuinmeubels, vlonder of vijver) in het ontwerp en je droomtuin krijgt vorm. Elk element kun je eenvoudig aanpassen, verschuiven of verwijderen. Het ontwerp sla je op en kun je later opnieuw bewerken. Het is ook mogelijk om meerdere tuinontwerpen te maken.

Groen of grijs

Hou bij het ontwerpen wel rekening met de verhouding tussen groen en tegels. Hoe meer groen, hoe beter. Tijdens plensbuien wordt het regenwater dan goed opgenomen in de bodem en voorkom je waterplassen en overbelasting van de riolering. Pokon adviseert minimaal 60% groen in je tuin. De Pokon Tekentool berekent automatisch de verhouding tussen groen en grijs van jouw ontwerp.

Van droom tot werkelijkheid

Wil je je digitale droomtuin werkelijkheid maken? Je ontwerp kun je eenvoudig downloaden en uitprinten. Ga naar een hovenier of tuincentrum met jouw tekening en zij helpen je graag om je tuindroom te verwezenlijken!

Kijk voor meer informatie op www.pokon.nl.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!