Bugatti Chiron Sport-3

Bugatti Chiron Sport ‘Les Légendes du Ciel’

De Bugatti Chiron Sport is al een supersnelle uitvoering van de Bugatti Chiron, maar het kan nog extremer: Bugatti heeft nu de gelimiteerde uitvoering Bugatti Chiron Sport ‘Les Légendes du Ciel’ onthuld. Het is natuurlijk een Chiron Sport, maar dan vooral met wat extra strepen, emblemen en een speciale matgrijze lak, die ‘Gris Serpent’ heet. En, by the way, hij is 2 ton duurder dan de Chiron Sport. Heeft natuurlijk met dat exclusieve te maken…. er worden er immers maar 20 van gemaakt.

Gek op de luchtvaart

De naam van deze auto haalt Bugatti uit z’n verleden; oprichter Ettore Bugatti was gek op de luchtvaart. In 1915 ontwierp hij al z’n eerste vliegtuigmotor en in 1937 stelde hij een team samen om een snelheidsrecord brekend vliegtuig te ontwikkelen. De uitbraak van de Tweede Wereldoorlog gooide echter roet in het eten en het project moest stoppen. Na de oorlog kwam Bugatti er niet meer toe om het project weer op te starten. Bugatti gebruikt nu die historie om een extra leuke versie van de Bugatti Chiron Sport te maken en geeft hem de bijnaam ‘Les Légendes du Ciel’.

De buitenkant

Je kunt alle lakkleuren kiezen die je maar wilt, als het maar de matgrijze lak ‘Gris Serpent’ is. Die kleur is dan weer afgeleid van de kleuren van vliegtuigen uit de jaren ’20. Bugatti voegt er een witte streep over de gehele lengte van de supercar aan toe, die mooi afsteekt bij het grijs. Op de koolstofvezel side skirts zijn de kleuren van de Franse vlag aangebracht en nog wat speciale emblemen”. Verder heeft de auto de prachtige looks van de Chiron Sport, inclusief natuurlijk de enorme, 1,9 meter brede, achterspoiler voor meer downforce. 

De binnenkant

Ook de binnenkant heeft Bugatti geprobeerd om wat van de sfeer van een vliegtuig uit de jaren ’20 van de vorige eeuw naar binnen te halen. Veel lichtbruin leer en met de twee glazen dakpanelen lijkt het of je in een open cockpit zit. Op de deurpanelen heeft  Bugatti een met de hand getekende still van een Nieuport 17 vliegtuig en de eerste Bugatti ooit, een Type 13, verwerkt. Speciale stoelen zorgen voor een plezierig zitcomfort. 

De motor

Hier geen verschil met de reguliere Chiron Sport. Dus met de legendarische 8,0-liter W16 met 1.500 pk, waarmee de hypercar in 2,5 seconden naar de 100 km/h schiet. De topsnelheid is gelimiteerd op 420 km/h, maar dat kun je alleen op een racecircuit halen, dus voor de openbare weg geen probleem. 

Bugatti vraagt voor de Bugatti Chiron Sport ‘Les Légendes du Ciel’ een bedrag exclusief belastingen van € 2,8 miljoen. 

“En wacht met bestellen niet op een Black Friday, want Bugatti doet niet aan kortingen.” 

https://www.youtube.com/watch?v=rlGWmoI7R50
Bugatti Chiron Sport-3
Bugatti Chiron Sport-2
Bugatti Chiron Sport-4
Bugatti Chiron Sport-5
Bugatti Chiron Sport-6
Bugatti Chiron Sport-7
Bugatti Chiron Sport-8
Bugatti Chiron Sport-10
Bugatti Chiron Sport-11
Meer auto artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!