Breakfast at MR PORTER

Je kunt mij in het weekend niet gelukkiger maken dan met een heerlijk uitgebreid ontbijt. Ik kan ontzettend genieten van deze schaarse momentjes van rust, culinair genot en de mogelijkheid om even lekker bij te kletsen. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen mij werd gevraagd, of ik het luxe ontbijtconcept bij MR PORTER wilde uitproberen.

Laat je onderdompelen in klassieke luxe

Zo arriveerde ik samen met mijn plus 1, op zaterdagochtend om 10:00 uur bij de ingang van het W Hotel te Amsterdam. MR PORTER bevindt zich op de bovenste verdieping van dit prachtige hotel van internationale allure. Eenmaal boven, werden we vriendelijk ontvangen door een van de gastheren en naar ons tafeltje begeleid. Binnen een paar seconden al, werd er bij ons geïnformeerd naar wat wij wilden drinken en een paar minuten later schoof de General Manager van MR PORTER aan, om ons het een en ander te vertellen over deze exclusieve Amsterdamse hotspot. Er is, zo blijkt ons al snel, werkelijk overal over nagedacht. Van de industriële buizen aan het plafond, die naast een esthetisch doel ook een handig praktisch doel vervullen, tot de af- en bewerking van de ramen die op ieder moment van de dag een optimale lichtinval garandeert. Het interieur van MR PORTER straalt een lichte, luxe en modern industriële sfeer uit met een klassieke touch. En de tafeltjes aan het raam bieden een fenomenaal uitzicht over de stad. Ik vind dat geweldig!

Het ontbijt

Terwijl wij genieten van een heerlijk kopje koffie, wordt ons verteld dat alle koude gerechten in de vorm van een buffet te vinden zijn op de bar bij de keuken, en dat alle warme gerechten apart en à la carte te bestellen zijn. De gerechten worden vers bereid zodra je de bestelling plaatst. Deze werkwijze maakt het mogelijk dat de warme ontbijtgerechten zo hygiënisch en vers mogelijk geserveerd kunnen worden en niet staan te verpieteren op een rechaud in het buffet. Ik bestel op aanraden van de General Manager mijn eerste warme gerechtje van de ontbijtkaart: een gepocheerd ei met avocado, geserveerd op getoast zuurdesembrood. En hij heeft niets teveel gezegd; het is een ware sensatie voor de smaakpapillen, heerlijk. Na dit gerechtje nemen we een kijkje bij het ongelooflijk uitgebreide ontbijtbuffet. En wat mij direct opvalt: waar je bij ieder ander ontbijtbuffet rond 10:00 uur de schrale overblijfselen van die ochtend vindt, treffen wij hier bij MR PORTER een keurig net en vooral volledig buffet aan, alsof het nog door niemand aangeraakt is. Ik geloof dat we ons uiteindelijk ruim drie uur geweldig vermaakt hebben in deze prachtige luxe ambiance en genoten hebben van al het culinaire heerlijks dat het MR PORTER ontbijtconcept te bieden heeft.

Ik kan jullie in alle eerlijkheid zeggen: dit is het beste, meest luxueuze en meest stijlvolle ontbijtconcept dat ik ooit heb mogen uitproberen. Wat mij betreft is een ontbijtje bij MR PORTER de perfecte weekendtip voor iedere Lifestyle NWS Business Lady!

Xoxo

Daniëlle

mrporter_8mrporter_1mrporter10mrporter12 mrporter_3mrporter2 mrporter_4 mrporter_5mrporter_6 mrporter_7mrporter13 mrporter15mrporter14

MR PORTER AMSTERDAM
Spuistraat 175
Ontbijtconcept: €35 per persoon
ma t/m vr 7:00 – 10:30
za/zo 7:00 – 11:00
Reserveringen: +31 20 811 33 99

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!