BMW X2

BMW X2

BMW heeft de splinternieuwe X2 in z’n definitieve outfit gepresenteerd. De nieuwe BMW X2 staat op hetzelfde platform als de BMW X1, 2-serie Gran Tourer en de nieuwe Mini’s.  De X2 is overigens kleiner dan de BMW X1; 1,53 meter hoog (X1; 1,76)en 4,63 meter lang (X1; 4,88). De nieuwe BMW X2 richt zich vooral op jonge, energieke mensen in de steden die wat meer lifestyle-gericht zijn en een aantrekkelijk uiterlijk van een auto belangrijker vinden dan de functionaliteit. Hij komt als voor- en vierwielaandrijving en er zal wellicht ook een hybride komen.

Het uiterlijk

BMW heeft al een gewoonte om ook een “coupé” uitvoering te maken van zijn SUV’s. Denk aan de X4 op basis van de X3 en de X6 op basis van de X5. In principe lijken die coupé-uitvoeringen tot aan de achterdeur op de gewone SUV uitvoeringen. Je heb dan 2 versies van dezelfde auto; een uitvoering als ruimtemodel en een wat duurdere uitvoering voor de meer op design gerichte kopers.

De X2 vormt hier een uitzondering op. Technisch is de auto gelijk aan de X1, maar qua design is het een compleet andere auto.

Hij ziet er krachtig, atletisch en sportief uit. Je kunt hem niet echt definiëren als een SUV, het is eigenlijk een mix van een SUV, crossover en coupé. Wel de hoge zit van een SUV, maar toch de sportieve looks en rij-eigenschappen van een coupé. Er ontstaat hierdoor een verfrissend nieuw BMW model met een eigen karakter.

De binnenkant

Het interieur van de X2 is nagenoeg gelijk aan die van de X1. Dat houdt in; een strakke, vrij sobere styling, maar met keuze uit een gigantische optielijst is de X2 helemaal naar je eigen smaak in te richten.

Het infotainment systeem is uitgebreid en state-of-the-art.

De bagageruimte van de X2 levert ten opzichte van de X1 zo’n 35 liter in, maar is met zijn inhoud van 470 liter toch groot genoeg voor het dagelijks gebruik.

De motoren

Bij de verkoopstart in maart 2018 zijn er drie motoren beschikbaar: de 192 pk sterke sDrive20i en de twee diesels xDrive20d met190 pk en xDrive25d met 231 pk. De benzinevariant heeft voorwielaandrijving en een zeventraps automaat met dubbele koppeling, de diesels hebben vierwielaandrijving en een achttraps automaat. Later volgen een sDrive18i (140 pk), xDrive20i (192 pk), sDrive18d en xDrive18d (beide 150 pk).

Prijzen heeft BMW nog niet bekend gemaakt. De X1 start bij een bedrag van € 42.190 voor de sDrive18i met 140 pk. De X2 prijs met dezelfde motorisering zal denken wij ook in die buurt uitkomen. Belangrijke concurrenten zijn de Mercedes-Benz GLA en Audi Q3 en wellicht ook de Volvo XC40.

https://youtu.be/AdQTE_Pn8sU

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!