blauwe bessen-3

Blauwe bessen kweken op eigen balkon

De Lucky Berry blauwe bessen plant produceert maar liefst vier maanden lang zoete vruchten. Door de compacte groeivorm heeft de groenblijvende blauwe bessen plant het hele jaar door een hoge sierwaarde, ook in de winter. Lucky Berry is een lust voor het oog; een echte eyecatcher in potten op balkons, terrassen of in (stads)tuinen.

Winterhard en 80 – 100 cm hoog

De Lucky Berry blauwe bes (Vaccinium) is een winterharde plant en wordt zo’n 80 tot 100 cm hoog. In het april-mei trakteert hij je op witte bloesem waar vlinders, bijen en andere bestuivers ook van genieten. Na de bloei volgt de vruchtvorming en vanaf juli kun je de eerste blauwe bessen plukken. Die hebben de vorm van verleidelijke druppels en blijven verschijnen tot in oktober. Dat is vier maanden lang genieten van supergezonde vruchtjes. En het mooie is: waar veel fruitplanten hun blad verliezen in het najaar, behoudt de Lucky Berry zijn bladeren zodat je in de winter ook naar een mooie groene plant blijft kijken.

Geschikt voor zowel potten als tuinen

Lucky Berry is zeer geschikt voor toepassing in potten, maar kan natuurlijk ook in de tuin worden geplant. Voor optimale groei en vruchtproductie zet je de plant bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. Wel geldt: hoe meer zon, hoe meer bessen. Lucky Berry is een zuurminnende plant. Zet ‘m daarom in speciale potgrond die je bijvoorbeeld ook voor hortensia, rhododendrons en heide gebruikt. Belangrijk is ook om de Lucky Berry voldoende water te geven. Wanneer je zorgt dat de grond licht vochtig blijft, pluk jij daar letterlijk en figuurlijk de vruchten van. Om Lucky Berry gezond en sterk te houden geef je regelmatig plantenvoeding. Voor alle planten in potten geldt dat een goede afwatering belangrijk is. Zorg daarom voor een gat in de bodem zodat overtollig gietwater kan wegvloeien.

Tip: Als je niet in de gelegenheid bent om regelmatig water te geven, kun je kiezen voor een automatisch watergeefsysteem of gebruik plantenbakken met een ingebouwd waterreservoir.

Blauwe bessen: verfrissend en ontzettend gezond

De zoete Lucky Berry blauwe bessen zijn heerlijk om te snoepen maar ook lekker en gezond in yoghurt, kwark of een smoothie. De vruchten zitten vol vitamine C, spijsverteringsvezels en antioxidanten. Blauwe bessen kunnen bovendien worden ingevroren. Op warme zomerdagen kun je ze gebruiken als fruitige, vitaminerijke ijsblokjes in een glas water. Verfrissend en gezond.

Lucky Berry blauwe bessen planten zijn verkrijgbaar vanaf april 2022 in het tuincentrum en in webshops vanaf €25,00. Kijk voor meer informatie op www.lucky-berry.de.

blauwe bessen-2
blauwe bessen-5
Beeld: Lucky Berry