Aspark Owl

Aspark Owl: de snelste auto ter wereld

Aspark is een naam die in onze contreien geen bellen doet rinkelen, maar in Azië is het bedrijf met die naam een welbekende leverancier van technische diensten aan met name de auto-industrie. Het in 2005 door de Japanner Masanori Yoshida opgerichte bedrijf heeft nu meer dan 3.300 werknemers en 25 vestigingen in diverse landen. Volgens Yoshida zou ‘de wereld een interessantere plek zijn als er meer mensen waren die over opwindende dingen nadenken’.

Helemaal mee eens natuurlijk, hoewel wij van Lifestyle NWS dan zelf niet in eerste instantie aan auto’s denken. Maar goed, Yoshida is techneut en krijgt zijn kick van technische hoogstandjes. Hij heeft zijn bedrijf een vol elektrische hypercar laten ontwerpen. En niet zomaar eentje; de 2.012 pk sterke Aspark Owl is de snelste hypercar van dit moment; van 0 naar 100 km/u gaat in 1,9 seconden en de topsnelheid bedraagt 400 kilometer per uur. Vanaf 2017 heeft Aspark in Japan (Osaka) en Italië (Turijn) gewerkt aan het finetunen van de Owl en nu is de auto klaar voor de weg. Aspark laat 50 eenheden bouwen door Manifattura Automobili Torino in Turijn. De prijs van de Owl vastgesteld op 2,9 miljoen euro, exclusief Nederlandse belastingen.

Wat weten we van de Owl?

Het is een tweezitter die bijzonder laag boven de weg rijdt; hij is minder dan 1 meter hoog, is 4,80 meter lang en heeft een handgemaakt interieur. Hij heeft vleugeldeuren, een carrosserie van koolstofvezel en 4 elektromotoren. Het totaalgewicht van de auto is 1.900 kilo en het accupakket heeft een capaciteit van 64 kWh. En dat is eigenlijk niet zo veel voor een auto met zo’n groot vermogen. Volgens Aspark heeft de auto een actieradius van 450 kilometer, dat lijkt wat veel maar misschien is het gemeten bij een maximum snelheid van 100 km/h? De bagageruimte is 50 liter klein, dat kost dus niet zoveel energie om die te verplaatsen.

Vanaf het tweede kwartaal van dit jaar worden de eerste Aspark Owl’s geleverd, corona afhankelijk natuurlijk. We zijn benieuwd of we de spectaculaire auto ook in Nederland mogen bewonderen.

 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!