apple AirPods

Apple AirPods: 10 tips & tricks

Ze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het (zakelijke) straatbeeld: de AirPods van Apple. Wat een uitkomst deze draadloze veelkunners. Voor iedere AirPods leek en beginner hebben wij vandaag een nuttige Apple AirPods beginners handleiding. Wat kun je er nu allemaal precies mee?

Oproep opnemen

Als je gebeld wordt kan je twee keer op je AirPod klikken om op te nemen. Door één ker te tikken wordt er opgehangen. Het is natuurlijk moeilijk om te weten wie jou belt, zonder op je telefoon of Apple Watch te kijken. Daarom kan je ervoor zorgen dat je oordopjes aankondigen wie er belt. Dat doe je zo:

  1. Ga naar de Instellingen
  2. Klik op telefoon en vervolgens op Kondig beller aan.
  3. Kies een van de mogelijke opties, zoals Altijd met koptelefoon of alleen zonder.

Wat betekent het lichtje?

Als je de AirPod case opendoet zie je licht tussen de twee oordopjes verschijnen. Op basis van de kleur van het lichtje wordt de status van de AirPods aangegeven. Groen betekent volledig opgeladen. Oranje betekent niet volledig opgeladen, of bezig met opladen. Als het licht wit is, zijn ze klaar om losgekoppeld te worden. Als het lampje amber knippert, moet je de oortjes opnieuw configureren.

Zo wijzig je de naam van je Apple AirPods

Je kunt gemakkelijk via de Bluetooth-instellingen de naam van je AirPods wijzigen.

  1. Ga naar de Instellingen en klik op Bluetooth.
  2. Tik op het i-symbool achter de naam van jouw AirPods.
  3. Tik op de naam en je komt op een ander scherm waar je dit kunt aanpassen.

Tikken op de AirPods

Het is mogelijk om de dubbeltikfunctie voor beide oortelefoons te wijzigen. Door dubbel te tikken, kan je Siri activeren. Ook is het mogelijk om te kiezen voor het pauzeren of hervatten van muziek. Je kan het tikken natuurlijk ook volledig uitschakelen.

Muziek pauzeren

In beide Airpods zit er een sensor die herkent wanneer je het dopje uit je oor haalt. Op dat moment wordt de audio automatisch gepauzeerd. Zodra je de AirPod in je oor zet, gaat de muziek verder. Je kan deze functie in- en uitschakelen in de instellingen. Zo doe je dat:

  1. Ga naar de Instellingen.
  2. Klik op Bluetooth.
  3. Selecteer je AirPods.
  4. Kies vervolgens voor Automatische oordetectie.

De instellingen kan je alleen zien als je AirPods op dat moment verbonden zijn met je iPhone.

Controleer de batterij van de oortjes op je iPhone en Apple Watch

Je kunt op twee manieren de batterij van je AirPods controleren. Zoals eerder in dit artikel gezegd kun je op basis van de lichtjes in de behuizing de batterijduur zien. Daarnaast kan je ook de batterijwidget gebruiken. Deze verschijnt in het berichtencentrum, wanneer je oortjes ingeschakeld zijn.

Je kan de batterijlevensduur ook op je Apple Watch bekijken. Dit is alleen mogelijk als je oortjes gekoppeld zijn aan dezelfde iPhone als de Apple Watch. Veeg omhoog en tik op het accupercentage. Je ziet nu hoe vol de accu van de linker en rechter oordopje is.

Vind je verloren Apple AirPods terug

De oordopjes zijn klein waardoor je ze gemakkelijk kunt kwijtraken. Als je AirPods zijn kwijtgeraakt, kun je ze vinden met de speciale functie: Zoek Mijn AirPods, handig hé? Zoek mijn AirPods is geen aparte app, maar is onderdeel van Zoek mijn iPhone. De oordopjesmoeten wel verbonden zijn met Apple-product. Je kunt met deze functie je AirPods terugvinden door een geluidje af te spelen of op de kaart te kijken.

Gebruik één AirPod om batterij te besparen

Wist je dat het mogelijk is om slechts één AirPod tegelijk te gebruiken. Alle functies zoals bellen en Siri blijven beschikbaar. Als de batterij van de AirPod bijna leeg is, kunt u slechts één AirPod gebruiken terwijl de andere wordt opgeladen. In totaal kan je 24 uur lang met je AirPods naar audio luisteren.

AirPods gebruiken op de Mac

Wil je de oordopjes met een Mac gebruiken en maken ze niet automatisch verbinding? Klik dan het Bluetooth-icoon in de menubalk van je Mac. Selecteer je AirPods en klik op ‘Verbind’.

Je kunt de Oortelefoons ook gebruiken met een apparaat dat niet van Apple is. Alleen is het dan niet mogelijk om gebruik te maken van Siri. Je kan wel luisteren en praten.

Apple AirPods delen met vrienden

Als iemand van plan is om je oortjes te gebruiken zal er een melding verschijnen dat zegt: ‘Niet jouw AirPods’. De oortjes worden niet automatisch gekoppeld, omdat jullie niet hetzelfde iCloud-account gebruiken. Door op ‘Verbind’ te klikken, kan je alsnog samen luisteren. Helaas is het niet mogelijk om allebei gebruik te maken van de microfoon. Er is namelijk slechts één actief.

 

Bron: pctipvandedag.nl
Meer tech artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS techrubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!