Alpha Ace Coupé

Alpha Ace Coupé!

Wat grappig dit autootje! Alpha laat met de Ace Coupé zien dat een kleine elektrisch aangedreven auto ook een leuk uiterlijk kan hebben. De Alpha Ace Coupé doet de wat oudere autokenners onmiddellijk denken aan auto’s van Fiat, zoals de Fiat 850 Coupé, uit de jaren 60/70 van de vorige eeuw. Opvallend is de Ace Coupé in ieder geval wel. Alpha wil de tweezitter in 2023 op de markt brengen.

Alpha Motor Corporation 

Het bedrijf Alpha (geen link met Alfa Romeo) is een Amerikaanse start-up van elektrisch aangedreven voertuigen, gevestigd in Irvine, Californië.  Oprichter is Michael Adam Smith, met een verleden als directeur in de bankwereld en vermogensbeheer. Net als Elon Musk bewijst hij dat je dus niets van auto’s hoeft te weten om een automerk te beginnen, het gaat erom dat je durfkapitaal en kennis kunt aantrekken. Met als uiteindelijke doel om zelf flink te cashen. In ieder geval; het is Smith gelukt om Alpha op de kaart te zetten. Alpha heeft een modulair platform ontwikkeld voor elektrisch aangedreven voertuigen. Op dit platform zullen zowel SUV’s, pick-up’s en bedrijfswagens gebouwd worden. De Ace is het eerste model, een coupé dus.  

De buitenkant

Op de eerste beelden lijkt de Ace een superkleine auto, maar dat valt mee. Met z’n 4,18 meter in de lengte, 1,45 meter in de hoogte en1,89 meter in de breedte is hij groter dan hij lijkt. Het design heeft retro kenmerken en is zeker opvallend te noemen met die uitgebouwde wielkasten. De auto heeft twee zitplaatsen en zo’n 400 liter aan bagageruimte. De Alpha Ace heeft 16 tot 18 inch wielen, Led koplampen en dagrijverlichting.

De binnenkant

Het interieur is minimalistisch maar wel in lijn met het design van de buitenkant. Op de eerste beelden is te zien dat nagenoeg alle functies via het grote centrale beeldscherm zijn uit te voeren. Even afwachten of dat in de definitieve productieversie ook zo blijft. De Ace heeft comfortabele voorstoelen en een premium geluidssysteem.

De aandrijving

Alpha maakt nog niet zoveel bekend over de elektrische aandrijving. Wel dat het bereik zo’n 400 kilometer is en dat het 6 seconden kost om van 0 naar 100 km/h te sprinten. De Ace heeft achterwielaandrijving en het accupakket is in de bodem verwerkt.  Het wagengewicht is met zo’n 1.630 kilo niet echt licht te noemen. 

Alpha zal geen dealernetwerk oprichten, verkopen zullen via een digitaal verkoopkanaal gaan. De Ace is nog niet te koop, wel kun je alvast een reservering voor een Ace maken.

Alpha Ace Coupé-2
Alpha Ace Coupé-3
Alpha Ace Coupé-4
Alpha Ace Coupé-5
Alpha Ace Coupé-6
Alpha Ace Coupé-7
Alpha Ace Coupé-8
Alpha Ace Coupé-9
Meer auto artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!