5 timemanagement tips

Timemanagement tips! Wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Dagelijks struinen wij het internet af en lezen wij interessante boeken en artikelen om deze belangrijke skills nog beter onder de knie te krijgen. De vijf belangrijkste tips hebben wij voor jullie business ladies op een rij gezet.

Houd een tijdschema bij

Meten is weten. Voordat je voor jezelf een uitgebreide tijdplanning kunt samenstellen is het belangrijk om inzicht te krijgen in de tijd die je daadwerkelijk kwijt bent aan diverse taken. Houd dat eens een week precies bij. Op basis van deze informatie kun je een realistische en vooral haalbare dagplanning voor jezelf samenstellen.

Stel prioriteiten

Uiteraard is het ene klusje leuker dan het andere. De vraag die echter veel belangrijker is: wat heeft prioriteit en wat niet? Vul je dagplanning met taken op volgorde van prioriteit, dit vermindert een hoop stress.

Neem korte pauzes

Neem na iedere voltooide taak een korte pauze, al is dat maar 5 minuten. Dit zorgt voor een oplaadmomentje en een frisse blik wanneer je begint aan het volgende agendapuntje van die dag. Je mailbox checken valt overigens niet onder een korte pauze dames!

Plan tijdbuffers in

Het uitlopen van afspraken is meer regel van uitzondering voor ons, daarnaast kost het reizen naar de volgende afspraak ook regelmatig meer tijd dan verwacht. Plan daarom altijd een tijdbuffer van een halfuur extra in tussen afspraken, anticiperen op onverwachte tegenvallers noemen wij dat. Zo kom je ongeacht een extra file of uitgelopen afspraak altijd fris, fruitig en vooral optijd aan bij je volgende afspraak. Want dames: professionaliteit en ergens ‘Fashionably Late’ aankomen, gaan wat ons betreft niet samen.

Familie en vrienden gaan voor

Dit lijkt wellicht een hele vreemde uitspraak voor ons business ladies omdat onze carrière nou eenmaal altijd prioriteit lijkt te hebben. Maar onthoud goed: familie en vrienden zijn toch echt belangrijker. Daarnaast is het ook voor je functioneren ontzettend belangrijk om tussendoor lekker te ontspannen. Dus krijg je een lastminute invite van een vriendin om onverwachts een hapje te gaan eten terwijl je eigenlijk vanavond die volle mailbox door wilde werken? Werk de volgende dag dan gewoon een uurtje langer door en gun jezelf een avondje quality time, je werkt er hard genoeg voor!

Xoxo

Team Lifestyle NWS

 

Meer carrière-artikelen lezen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS carrièrerubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!