5 slechte gewoontes om te vermijden als je succesvol wilt worden

Wij schrijven regelmatig artikelen met tips & tricks die je kunt toepassen om jouw persoonlijke (carrière)succes een stapje dichterbij te brengen. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg dingen die je juist moet vermijden om grote stappen vooruit te kunnen zetten. Daarom heb ik vandaag een artikel voor jullie waarin ik 5 slechte gewoontes beschrijf, die je vanaf vandaag beter kunt laten als je echt succesvol wilt worden.

Conflicten vermijden

Wees geen ja-knikker om de lieve vrede te bewaren. Direct overal vol tegenin gaan is het andere (verkeerde) uiterste, maar wees niet bang om jouw mening en andere ideeën op tafel te leggen en een inhoudelijke discussie aan te gaan. Vermijd spanningen en bespreek hoe jij over een specifieke situatie denkt. “Conflict is energy and can be used to create instead of destroy”, aldus CEO Nate Regier.

Altijd druk/bezig zijn

Ja, wij zijn altijd druk, druk, druk en nog eens druk. Maar er is een belangrijk verschil tussen druk en productief zijn. Stel prioriteiten aan het begin van de dag door je taken op die volgorde voor jezelf op te schrijven. Dit houdt je gefocust en zorgt ervoor dat de belangrijkste taken van die dag ook daadwerkelijk als eerste aangepakt worden. Daarnaast word je minder snel afgeleid door onbelangrijke bijzaken.

Vasthouden aan oude (succesvolle) gewoonten

Iedereen ontwikkelt in de loop der jaren zijn of haar eigen routine als het gaat om ‘getting things done’. Hier is in principe niets mis mee, maar raak er niet in vastgeroest, blijf openstaan voor vernieuwing en innovatie. Geloof het of niet: alles kan altijd beter, sneller en efficiënter. Dus blijf jezelf voeden met nieuwe informatie, niet alleen voor jezelf, maar ook om je concurrentie altijd net een stapje voor te blijven.

Volledig leunen op je talent

Persoonlijk talent is de motor van je carrière, helaas is dat niet genoeg om de top te bereiken. Het behalen van echt succes vergt veel meer dan alleen talent, het vereist doorzettingsvermogen, de wil om te leren, incasseringsvermogen, geduld en vooral 200% toewijding. Ben je hier niet toe bereid? Dan is de top wellicht niet voor jou weggelegd…

Streven naar perfectie

Natuurlijk willen we allemaal het perfecte uit onszelf halen en het in onze ogen perfecte leven leiden. Maar het perfecte leven bestaat niet en de perfecte mens zonder slechte gewoontes ook niet. Vergelijk jezelf niet met anderen en streef niet naar perfectie, dan heb je namelijk altijd het gevoel dat je niet goed genoeg (bezig) bent. Wees trots op de kleine stapjes die je persoonlijk bereikt en geniet iedere dag van het mooie leven dat je mag leven. Trust me: met zo’n positieve mindset bereik je uiteindelijk veel meer dan inhoudsloos streven naar ‘perfectie’.

Goodluck!
Xoxo
Daniëlle

 

Meer carrière-artikelen lezen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS carrièrerubriek!

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!