aardappelpuree

5 exotische manieren om aardappelpuree te maken

Dayna Smith heeft een grote passie voor gezond eten. Sinds kort is ze haar eigen blog begonnen, wat een uitlaat klep is voor haar vier passies; gezonde voeding, haarverzorging, reizen en muziek. Tevens heeft ze een tijd lang bij een sportschool gewerkt, waardoor ze een gezonde en fitte lifestyle nastreeft. Wij vinden het ontzettend leuk dat zij iedere twee weken een Food artikel voor Lifestyle NWS schrijft!

De donkere dagen voor de Kerst zijn aangebroken en daarbij horen uiteraard ook heerlijke winterse maaltijden, of hoe ik ze graag noem: comfort food. Er is geen fijner seizoen dan de winter om gezellig knus op de bank te zitten en te genieten van winterse kost en een lekkere warme chocomel. Deze keer ging ik op zoek naar exotische recepten om aardappelpuree te maken. Vergeet alle voorgekookte en voorverpakte aardappelen en ga weer voor de oude vertrouwde piepers. Door ze te pureren kun je er alle kanten mee op, spice up die stamppot en maak er iets spannends van!

De top 5

Mexican style

Aardappelpuree met koriander en chipotle (gerookte chilipeper) voor wie van een beetje pit houdt. Voor de fiesta variant: overgieten met pittige salsa, kaas, tortilla chips en guacamole. Weer eens wat anders dan alleen nacho’s.

Zoete aardappel

Deze kan niet uitblijven, een aantal weken geleden schreef ik al hoe geweldig de zoete aardappel is en gepureerd zeker ook! Voeg er wat ahornsiroop en kaneel aan toe en je hebt een heerlijk subtiel gekruide puree.

Cheesy

Hartige aardappelpuree met spekjes, cheddar cheese, zure room, knoflook en rode ui. Ook de variant met een kwartet van Ricotta, Parmezaan, Hüttenkäse en Gorgonzola is heerlijk.

Marokkaans

Deze romige Midden-Oosten-stijl aardappelen worden op smaak gebracht met kurkuma en olijfolie in plaats van boter.

Wasabi puree

Tot slot is er natuurlijk ook een Aziatische variant. Deze puree is licht groen, licht kruidig, en prachtig geurend met geroosterde knoflook. Vis en gember complimenteren deze puree heel goed.

Bron: www.lifehack.org
Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!