gordijnen

Zo richt je een slaapkamer in om beter te slapen

De slaapkamer zou de meest rustgevende en intieme ruimte in elk huis moeten zijn. Zo tover je je slaapkamer om tot een oase van rust, die je helpt ontspannen en je nachtrust bevordert.

Verberg schermen en hang goede gordijnen op

Ons slaap-waakritme reageert op donker en licht. De hoeveelheid licht in je slaapkamer heeft daardoor invloed op je slaap. Is je slaapkamer te licht of staan er apparaten in met schermen die licht geven, dan slaap je minder diep of onrustig.

Het beste is dan ook om geen elektrische apparaten in je slaapkamer te hebben of ze op te bergen in een kastje. Ook zou je kunnen kiezen voor een wekker zonder digitaal scherm. Laat verder je telefoon in de woonkamer als je gaat slapen. Mocht je ’s nachts bereikbaar willen zijn, stop je telefoon dan in een ladekastje.

Besteed ook aandacht aan goede gordijnen. Dat is vooral belangrijk als er een lantaarnpaal voor je huis staat of de maan naar binnen schijnt. Je kunt bij Kwantum gordijnen kopen die betaalbaar zijn en je kamer goed verduisteren.

Schilder de kamer in kalmerende kleuren en zorg voor rustgevende geluiden

In je slaapkamer kun je het beste rustige, kalmerende kleuren gebruiken voor een goede nachtrust. Denk hierbij aan groen- en blauwtinten. Houd je van opvallende kleuren als felrood, hardroze en knaloranje? Koop dan accessoires met deze kleuren, maar vul niet de hele kamer ermee.

Rustgevende geluiden kunnen helpen te ontspannen en in een slaperige stemming te komen. Het ritmisch ruisen van de zee, het waaien van wind door de bomen of het zingen van vogels zijn allemaal geluiden die je helpen ontspannen. Daarmee dragen ze bij aan een goede nachtrust.

Zorg voor voldoende opbergmiddelen voor rust en orde in je slaapkamer

Probeer je slaapkamer op orde te houden, want dit geeft rust. Er zijn verschillende opbergmogelijkheden die je kunt gebruiken om rondslingerende spullen in op te bergen. Denk aan koffers, mooie rieten manden of leuke dozen.