tweewieler

Welke tweewieler past het best bij jouw lifestyle?

Hoe je reist, zegt iets over wie je bent. Je kiest een auto die past bij jouw lifestyle, maar dat geldt ook voor je tweewieler. Een oude stadsfiets, snelle scooter of elektrische bakfiets, ze passen allemaal bij een ander type persoon. Welke tweewieler past het beste bij jouw lifestyle?

De gesjeesde tiener

Als jong bent kan het je niet snel genoeg gaan. Een auto behoort nog niet tot de opties en de fiets is véél te sloom en saai. Gelukkig mag je vanaf je 16e al op een bromfiets of scooter rijden. Dat geeft enorm veel vrijheid en natuurlijk de spanning van het net even sneller rijden. Een bijbaantje is wel aan te raden, want deze manier van rijden is natuurlijk duurder dan fietsen. Denk aan de benzine, maar bijvoorbeeld ook aan je bromfietsverzekering.

Het grote cliché voor mannen die de 40 zijn gepasseerd: een motor. En dat is niet voor niets, want het is gewoon een heerlijke manier om te reizen. Bovendien heb je op die leeftijd net even wat meer te besteden, zodat je echt een mooi exemplaar kunt kopen. Daarbij is de motorverzekering vaak iets aantrekkelijker qua premie dan wanneer je net 20 bent.

De milieubewuste millennial

Gezond eten, bewust leven en een zo klein mogelijke carbon footprint, daar houdt de milieubewuste millennial zich mee bezig. De auto pak je alleen als het echt niet anders kan, want met het ov kom je bijna overal zonder problemen. En voor de ritjes in en naar de stad stap je gewoon op de fiets.

De jonge ouder

Als ouder van peuters en kleuters sta je elke dag voor logistieke uitdagingen. De kinderen wegbrengen, naar je werk en op de terugweg nog even de boodschappen doen. Het liefst zou je de auto pakken, maar dat is in de stad niet altijd even praktisch. De oplossing voor jouw uitdagingen? De bakfiets! Lekker veel ruimte en je komt er overal mee. En voor wie dat qua lichaamsbeweging net iets teveel van het goede vindt, is er tegenwoordig natuurlijk de elektrische bakfiets.

De vitale senior

Dat je grijze haren hebt betekent niet dat je achter de geraniums wilt zitten. Je wilt eropuit, lekker in de frisse buitenlucht. Op een elektrische fiets blijf je lekker in beweging, maar zorgt de ondersteuning ervoor dat het fietsen net even wat makkelijker gaat.

 

Meer lifestylenieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS lifestylerubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!