Weekendtip: pop-up store Granny’s Finest in hartje Amsterdam

Een modieus item, met de hand gemaakt door een Hollandse oma: het perfecte cadeau voor de komende feestdagen! Van 29 november tot en met 4 december wordt in hartje Amsterdam met trots de nieuwste Granny’s Finest collectie getoond, die met de liefde gemaakt is door Hollandse oma’s. Van modeaccessoires en mutsen en sjaals tot wollige kussens; de pop-up store is dé plek om inkopen te doen voor de komende feestdagen. De kans is groot dat je de breiende oma’s aantreft in de winkel. Uniek in Nederland, want waar kom je nou in direct contact met de makers van een product?

Wat en waar?

Granny’s Finest voorkomt al vijf jaar lang eenzaamheid onder senioren door het organiseren van wekelijkse handwerkclubs. Jong leert van oud en andersom; de gehaakte en gebreide producten zijn ontworpen door talentvolle designers aan de hand van de laatste trends. Om deze mijlpaal te vieren ‘breidt’ Granny’s Finest deze maand letterlijk uit, met een pop-up store in de Gerard Doustraat in Amsterdam.

#THANKYOURGRANNY

Granny’s Finest is niet alleen een modemerk, maar een sociale onderneming met een maatschappelijke missie. Het samenbrengen van senioren en het behouden van ambacht zijn de voornaamste drijfveren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 33% van de ouderen in Nederland zich eenzaam voelt. Dragers van Granny’s Finest lopen er dus niet alleen warm bij, maar bevorderen ook sociale cohesie onder senioren. Ieder product bevat bovendien een handgeschreven, persoonlijk berichtje van de maakster, waardoor je direct met haar in contact kunt komen en kosteloos een bedankkaartje terug kan sturen.

Meer over Granny’s Finest

Wat in 2011 begon met één Rotterdamse handwerkclub is nu een sociale onderneming met 35 clubs en 500 deelnemende senioren verspreid over het hele land. Ouderen kunnen kosteloos aansluiten bij een van de vele Granny’s Finest clubs om hun hobby, onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers, in groepsverband uit te voeren. Nieuwe vriendschappen worden gesloten en samen trekken ze er op uit om live te breien in toonaangevende winkels en op hippe festivals. Het prachtige handwerk gemaakt door de ‘grannies’, in samenwerking met jonge ontwerpers, is verkrijgbaar in de webshop van Granny’s Finest en bij toonaangevende winkels zoals de Bijenkorf. De pop-up store in De Pijp is de eerste fysieke winkel die het merk onder eigen naam in Amsterdam opent.

The Facts:

Granny Finest Pop-up Store
Gerard Doustraat 76, Amsterdam
Geopend van 29 november tot en met 4 december 2016
Dagelijks geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur
grannys-finest-2016_2017_photography-lieke-janssen

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!