Wat is gezonder: margarine of roomboter?

-Advertorial- Wat is er gezonder: margarine of roomboter? Roomboter natuurlijk! De belangrijkste reden hiervoor is de natuurlijkheid van het product. Eigenlijk zou je het niet eens met elkaar mogen vergelijken want het zijn tegenpolen. Alles wat roomboter voor je kan doen doet margarine/halvarine vooral niet. Sterker nog margarine en halvarine zijn ronduit ongezond. Je kunt dus voortaan met een gerust hart kiezen voor een klassiek pakje roomboter.

Evenveel calorieën

Mensen denken dat roomboter veel vetter is of slecht voor de gezondheid, maar dat is niet het geval. Wat calorieën betreft zijn margarine en boter gelijk. Het verschil tussen de twee zit hem in de hoogte van het verzadigde vet: margarine bevat 5 gram en roomboter 8 gram. Uit wetenschappelijk onderzoek wordt echter steeds duidelijker dat verzadigd vet helemaal niet zo slecht is voor de gezondheid als tot nu toe werd aangenomen. Roomboter heeft daarnaast de volgende pluspunten:

  • Roomboter is een natuurproduct.
  • Roomboter zorgt ervoor dat andere voedingsstoffen uit voeding beter opgenomen kunnen worden in het lichaam.
  • Roomboter verrijkt de smaak van andere producten en is gewoon veel lekkerder.

Dat wordt dus onbezorgd genieten van een heerlijk warm crossaintje met roomboter tijdens het Paasontbijt!

Lurpak: hét merk voor Deense kwaliteitsboter

‘Lurmark’ werd op 23 oktober 1901 geregistreerd, als hét merk voor Deense kwaliteitsboter en wordt dus al ruim 100 jaar gemaakt. Lurpak roomboter staat bekend om de unieke traditionele bereiding en zijn heerlijke zachte smaak. Gemaakt door de beste zuivelbedrijven die nog iedere week streng worden gecontroleerd door onafhankelijke experts. Zo blijft Lurpak garant staan voor perfect smakende Deense boter.