Volkswagen Microbus

“Busje komt zo”, maar niet heus…Jarenlang, in ieder geval vanaf 2001, heeft Volkswagen beloofd dat er een opvolger zou komen van de, vooral in de USA, iconische Volkswagenbus. Volkswagen heeft uiteindelijk besloten om em in 2022 definitief op de markt te brengen. Hij wordt het derde volledig elektrische Volkswagenmodel (na de I.D. hatchback en I.D. Crozz CUV). 

Wat weten we al van de nieuwe Microbus (I.D. Buzz); nou dat hij dus elektrisch aangedreven wordt en dat hij inderdaad in de verte op de aloude Volkswagen T1 lijkt. Het accupakket is onder de vloer verborgen en je kunt er 430 kilometer zonder bijladen mee rijden. Op elke as zit een elektrische motor en het totale vermogen dat naar de vier wielen wordt gestuurd is 370 pk, voldoende om in 5 seconden te sprinten naar de 100 km/h. Mogelijk wordt dit ook één van de eerste zelfrijdende Volkswagens.

Design

De oude VW Bus had een sfeer van zon, vakantie en avontuur om zich heen. Kijk naar de beelden en het lijkt er op dat ook de nieuwe Microbus dit gevoel opwekt. Van buiten compact maar van binnen met een zee aan ruimte. De Microbus combineert een vrolijk, modern, design met duurzaamheid en bruikbaarheid. Een comfortabele hoge zit en een hoop bagageruimte, perfect voor “the American lifestyle”.

Interieur

Het interieur is slim en flexibel ingericht. Dat rare stuurtje trekt zich terug in het dashboard als de auto stilstaat of in de zelfrijdende stand staat. Je kunt de bank en stoelen zo neerzetten dat er een soort van loungeruimte ontstaat. Veel aandacht is er voor infotainment en connectiviteit.

Van ons mag dit schattige busje wel eerder dan 2022 in de showroom staan.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!