Porsche Panamera

Vernieuwde Porsche Panamera

Porsche vernieuwt zijn aanbod van het model Panamera. De huidige Porsche Panamera uitvoeringen gaan alweer zo’n 4 jaar mee, hoog tijd dus voor een opfrissing. Denk niet dat er aan de buitenkant veel wijzigingen te zien zijn, de vernieuwing zit vooral onder de motorkap. Daarnaast komen er een paar nieuwe uitvoeringen. Op dit moment zijn er 6 versies van de Panamera, ook in carosserie-uitvoering Sport Turismo, te leveren: de 4, 4S, GTS, Turbo, 4 E-Hybrid en Turbo 4 E-Hybrid.

Dit rijtje wordt uitgebreid met de Turbo S, deze krachtpatser met 630 pk schiet in 3,1 seconden van 0 naar 100 km/h en dan door naar z’n topsnelheid van 315 km/h. De Turbo S E-Hybrid en 4 E-Hybrid komen te vervallen, daarvoor in de plaats komt de 4S E-Hybrid. Deze laatste uitvoering wordt heel belangrijk voor Porsche, want op dit moment maken de elektrische varianten van Porsche in Duitsland al bijna 50% van de verkopen uit.

Van buiten

Qua uiterlijk zijn er subtiele wijzigingen; meer is ook niet nodig, het blijft een sportieve vierpersoons limousine met toch de looks van een snelle sportwagen, een soort uitgerekte 911, en duidelijk herkenbaar als een echte Porsche. Aan de voorkant zijn de koplampen iets anders ingedeeld, de voorbumper is gewijzigd en ook aan de achterkant zien we andere achterlichten en een nieuwe LED strip. Het voorheen optionele SportDesign-front met grotere luchtinlaatroosters en koelopeningen is nu standaard. Ook zijn nu drie nieuwe 20- en 21-inch wielen te bestellen.

Van binnen

Aan de binnenkant zijn geen wijzigingen gemeld. Wel zijn Lane Assist met verkeersbordherkenning, adaptieve cruise control en nachtzichtassistent nu standaard.

Motoren

De Panamera en Panamera 4 zijn vanaf nu voorzien van een motor die ook in andere Porsches gebruikt wordt, een 2,9-liter V6 motor met dubbele turbo en een vermogen van 330 pk. De Panamera GTS levert nu 480 pk en dat is 20 pk meer dan voorheen. De nieuwe 4S E-Hybrid met elektromotor en 2,9-liter V6-motor met dubbele turbo levert 560 pk, power genoeg voor een sprint naar 100 km/h in 3,7 seconden en een topsnelheid van 298 km/h. De Turbo S is dus nu de snelste met z’n 4,0-liter V8 met dubbele turbo motor, 630 pk sterk.

De prijzen van de vernieuwde Panamera lopen van €130.000 voor de instapversie tot €260.800 voor de Panamera Turbo S Executive. Bestellen kan nu al, aflevering in oktober aanstaande.

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!