TYPHOON’S NWS-FLASH OKTOBER 2017

TYPHOON’S NWS-FLASH OKTOBER 2017

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire brands van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality. Typhoon Hospitality is een uniek hospitality marketing- & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; if it’s hospitality related, it’s their business! Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

Coming Soon: TwentySeven

Wie binnenkort binnenwandelt op Dam 27 zal zichzelf even in de arm moeten knijpen. Als het aan Eric Toren ligt. De ondernemer bouwt namelijk al enkele maanden een droomhotel aan een van Amsterdams beroemdste pleinen. Wie zich toch geen kamer met champagnetap, jacuzzi en butlerservice kan veroorloven, gaat gewoon eens langs voor een cocktail in de bar. Wanneer de droom compleet is, is nog niet bekend. Maar iets doet me vermoeden dat de opening van TwentySeven niet ongemerkt voorbij zal gaan.

Hendrick’s, you’ve shrunk the gin!

Goed/klein nieuws! Als je aan het begin van de maand al je geld verkwiste aan lessen (geitjes)yoga en bezorgmaaltijden – snap ik beide – hoef je aan het eind van de maand en het saldo voortaan niet je meest geliefde G&T op te geven. Hendrick’s Gin lanceert de Minisculinity editie. De befaamde fles krimpt tot half formaat (35cl) voor als het budget er minder premium bij staat. Hendrick’s nieuwe kleintje is te koop bij de grotere Gall&Gall-winkels en de betere slijterijen.

Monday Fuel @ Kanarie Club

Je wist het misschien al, maar Kanarie Club is te gek als flexwerkplek. En het wordt alleen nog maar aanlokkelijker om je kantoortje op te zetten in De Hallen. Want komende weken laad je bij Kanarie Club elke maandag op met Monday Fuel. Iedere week p(r)ik je voor €12,50 een ander gerecht: paella met wilde gambas en frisse salade, chipotle-kiptaco’s met guacamole en limoenyoghurt, Thaise noedelsalade met gegrilde sukade, pinda en koriander, en gebakken schelvisfilet met bospaddenstoelenrisotto en Parmezaanse kaas. Beloon jezelf na die werkdag met een kookvrije avond.

The Avocado Show goes global

Instagrammers lieveling en Europa’s eerste avocadorestaurant The Avocado Show breidt binnenkort uit. En niet zomaar even met een leuk tweede zaakje. Nope. Een miljoeneninvestering stuurt The Avocado Show naar verschillende Europese hoofdsteden, Noord-Amerika, Azië, Australië en het Midden-Oosten. Holy guacamole indeed.

Open: Shanghai Bistro

Streetfood is de straat ontgroeid en verovert harten als ‘quality casual dining’. Dat zijn een hoop marketingwoorden voor eten dat je gewoonweg een gelukkiger mens maakt. Want gruwelijk lekker en simpel. Shanghai Bistro doet dit met Chinese hapjes. And those are not made in China. Chef Francis Tavarez en zijn team maken alles zelf. Van bun tot XO-saus. Daarnaast heeft Shanghai Bistro wonderschone wijnen voor weinig.

Thanksgiving @ Wyers

Wyers viert dit jaar Thanksgiving in Amsterdam – tja, wat wil je met een Amerikaanse chef. En als je het menu ziet ben je meteen dankbaar dat je de kans krijgt om mee te doen aan deze overzeese traditie. Zo zet Wyers je onder andere kreeftenbisque, zoete aardappel met marshmallows, en de klassieke kalkoen en cranberrysaus voor. Onder anderen, inderdaad. Dus beter trek je die stretchy pants aan.

Open: Chin Chin Club

Zien wij hier nou een Chinese trend? Want naast Shanghai Bistro opende ook Chin Chin Club in onze hoofdstad. Geheel naar de lekker hysterische veelzijdigheid van China is Chin Chin Club een restaurant, cocktailbar, speelhal, karaokebar en club ineen. De formule voor ‘het is een beetje uit de hand gelopen’-avonden.

Nieuw menu @ Bluespoon

Zit jij bij het woord ‘Bluespoonkoekje’ niet al op de fiets/in de auto/op je paard/in de trein onderweg naar de Prinsengracht? Dan heb je eigenlijk al reden genoeg om eens heel gauw een bezoekje te brengen. En met het nieuwe menu heb je er direct nog eentje bij. Chef Sander Bierenbroodspot – “groentje” in het blauwe team – ken je als chef van onder anderen Vrienden van Jacob*. Bij Bluespoon kookt hij geheel zijn eigen lichte en frisse stijl.

Haunted House Bar

De cocktails van House Bar zijn doorgaans al angstaanjagend goed, maar op 31 oktober net een beetje meer tijdens Haunted House Bar. Ongewone brouwsels vullen de glazen, duistere bites de maag. Kom in stijl spoken in een van Amsterdams tofste nieuwe bars, want voor de best geklede geest/gast valt er wat te winnen.

Expositie Sacha de Boer @ blooming

Na al dat eten en drinken kunnen we wel wat cultuur gebruiken, niet? Van 20 t/m 29 oktober is het Kunst10daagse in Bergen. Op Het Hof van hotel blooming bewonder je vanaf 13 oktober het werk van Sacha de Boer. Haar fotoserie B.A.C.K./The Other Side of the Moon klinkt als een klassieke portrettenserie van bekende tv-persoonlijkheden. Eén verschil: je ziet enkel hun achterhoofd. Daarnaast exposeert De Boer een fotoserie rond vier kinderen met albinisme in Tanzania. En ook het landgoed is een kunststukje op zich.

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!