TYPHOON’S NWS-FLASH NOVEMBER 2017

TYPHOON’S NWS-FLASH NOVEMBER 2017

Marlies Bax schrijft over de meest smakelijke culinaire brands van de wereld als The Storyteller van Typhoon Hospitality. Typhoon Hospitality is een uniek hospitality marketing- & PR-bureau. Van restaurant tot hotel tot spirit en alles ertussenin; if it’s hospitality related, it’s their business! Iedere maand presenteert Marlies een culinaire news-flash op Lifestyle NWS.

Coming soon: SNCKBR Utrecht

Utrech’, hou je VST! SNCKBR komt er aan. Oké. Het is nog even wacht. Maar in maart 2018 opent het gezondige restaurant in de Domstad.  En daarmee meteen het grootste planaardige restaurant van Europa. Want het menu van deze vierde locatie volgt niet alleen de bekende SNCKBR-visie – matig in vet, vrij van e-nummers, zonder geraffineerde suikers, waar mogelijk glutenvrij en vrij van bullshit – maar is ook nog eens gemaakt zonder dierlijke producten. Zelf het leer van de banken is plantaardig. GWLDG!

212 open reserveringen

Nieuws van het gastronomische front: Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot gooien de reserveringslijnen van hun no-table-restaurant open. Sinds 1 november is het mogelijk om een plekje te reserveren. Dit gaat even anders dan je gewend bent. Om no-shows te voorkomen koop je voor €50 een ticket/plek. Dit bedrag wordt uiteindelijk van de rekening afgetrokken. Restaurant 212, zoals de zaak in het voormalige Breitner gaat heten, opent in januari 2018.

Café Americain verbouwt

Er gaat opnieuw een Amsterdams icoon onder het mes; Café Americain sloot maandag haar deuren voor een complete make-over. Vanaf half december is het bekende restaurant aan het Leidseplein terug met moderne class en classics. Culinaire klassiekers krijgen een Mokums hart met Amsterdamse en Nederlandse ingrediënten. Vrees niet: Het huidige Art Nouveau decor blijft behouden, maar transformeert tot een modern zusje van de stijl.

Pulitzer’s Bar X Dandelyan

’s Werelds beste cocktails komen naar Amsterdam. Het team van Dandelyan neemt namelijk vandaag en morgen (de ook niet onverdienstelijk cocktailende) Pulitzer’s Bar over. Dat bespaart je mooi een ticket London en levert je dus budget op voor extra cocktails. Veel veranderingen zijn er niet nodig om de dromerige sfeer van Dandelyan naar onze hoofdstad te halen: beide hotelbars zijn ontworpen door Jacu Strauss.

MOER op zondag

Kan het jou wel een moer schelen? Mooi. MOER namelijk ook. Het restaurant zet daarom groentes in de spotlight en gebruikt vlees en vis als edelfiguranten; ze krijgen zeker aandacht maar zijn niet de reden dat je het ticket voor de film kocht. Want met groentes zijn ze hier geen groentje. Ook voor een feestje op zondag geeft moer groen licht. Vanaf deze maand krijgt elke zondagmiddag namelijk een ander thema: Rauw, Bubbels & Oesters, Kaasfondue en Veggie Sundays. Meld je aan voor de eerste (rauwe) editie.

Nieuw: Spingaren proeflokaal & restaurant

Ken je die borrels die een diner worden? Spingaren wel. Want wat met ambachtelijke charcuterie begon, is nu een compleet restaurant aan de Herengracht. Sinds september haal je namelijk de hapjes van Spingaren niet alleen meer in huis, maar verorber je ze ook in het waanzinnige proeflokaal en restaurant. Spingaren mag dan bekend staan om charcuterie en stevige gerechten, deze zaak is net zo hemels voor eters met een gebruiksaanwijzing. Er is een veganistisch menu, een lactosevrij menu, een glutenvrij menu, een notenvrij menu en een menu voor zwangere vrouwen. En dat alles zonder het saai of onnodig ingewikkeld te maken.

Op verjaardag bij Sjefietshé 

Sjefietswat? Peruviaanse ceviche* met een Amsterdamse tongval dus. En de naam van Amsterdams enige (pop-up) chevicherestaurant. Peru bezochten de bedenkers nooit; een irrationeel grote liefde voor ceviche hebben ze allemaal. Sjefietshé bestaat 1 jaar en reist daarom van hotel naar hotel om gelijkgestemde cheviche-aficionados bij elkaar aan tafel te zetten. Voor €50,- schotelen ze je vier gangen voor. Met drankjes. Geen reden voor zure gezichten dus. Koop nu die allerlaatste tickets voor de diners in Hotel Jansen en Zoku.

*Chevichuh? Vis gegaard in zuur dus. Verdraaid lekker.

Tipsy Tea Party @ THE DUCHESS

Laat je uitnodigen voor een beschonken theefeestje, want op 12 november keert THE DUCHESS’ Tipsy Tea Party terug. Deze adellijke brunch voor €75 p.p. komt met verleidelijk variété, kleurrijke zoetigheden, hartige hapjes en een glas champagne. (Of glazen.) Vanaf 13:00 wijst THE DUCHESS Amsterdams ‘Mad Hatters’ hun plaatsen. Reserveer je tafel via RSVP@THE-DUCHESS.com of +31 20 811 33 22.

VrijMiBo met Soundbites

Vrijdagmiddag leunend op je bureau een wijntje drinken is er niet meer bij als het aan Mama Makan ligt. Met Soundbites lokt het Indonesische restaurant Amsterdam uit zijn kantoor. Elke vrijdag drink hier in Oost cocktails en knabbel je traditionele Indonesische hapjes in de #instagrammable bar. De eerste twee drankjes krijg je van Mama.

 

Have a good – and tasty – month!

Xoxo

Marlies

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!