jongenskleding

Trends op het gebied van jongenskleding

Lifestyle NWS is zeker geen mommy blog, dus wellicht vraag je je af waarom wij een artikel schrijven over jongenskleding. Maar heb jij zelf geen kinderen en sta je regelmatig met je handen in het haar als het gaat om het kopen van cadeautjes voor de zoontjes van je vriendinnen (voor meisjes is dit toch altijd net wat makkelijker), broer/zussen en/of babyshowers? Dan ben je niet de enige, en daarom hebben wij ons eens even verdiept in het wat ons betreft leukste cadeau om in dit geval te geven; jongenskleding. Op deze manier kun jij de kledingkasten van deze kleintjes net als jouw eigen kledingkast voorzien van de meest trendy outfits, je vriendin, broer/zus zal je dankbaar zijn.

De trendkleuren van dit moment

Pasteltinten is wat wij het meeste tegenkomen wanneer we rondkijken bij de herfst- en wintercollecties. Geen schreeuwende kleuren, maar rustige zachte groentinten, blauwtinten, bruine tinten en beige kleuren, of het nu gaat om sweaters, broeken, schoenen of kledingaccessoires zoals sjaals. En met deze pasteltinten wordt volop gemixt en gematcht, niet alleen per kleding-item, ook met verschillende kleurvlakken op bijvoorbeeld een sweater of co-ord.

Co-ords

Net als de joggingpakkentrend voor volwassenen, zit je met dergelijke co-ords (setjes) ook bij kids helemaal goed. Heerlijk stoer voor thuis op de bank of om lekker in te ravotten. En wat het uitzoeken betreft, houd het makkelijk: ga uit van de stof die jij zelf het meest fijn vindt om te dragen en de kleur die jij het meest passend vindt. De items kunnen overigens ook gewoon apart van elkaar gedragen worden en dat levert gelijk weer een aantal extra outfits op.

Bodywarmer

Wat ons betreft is dit in onze eigen kledingkast op dit moment het meest veelzijdige trendy kledingstuk: de bodywarmer. En ook wat betreft jongenskleding is de bodywarmer het komende seizoen niet weg te denken. Het fijne is dat je het hele jaar plezier kunt hebben van een bodywarmer. Tijdens de warmere kun je hem gebruiken als jas, tijdens de koudere dagen kan het als extra laag over de kleding gedragen worden. Altijd goed dus.

De keuze wat betreft bodywarmers is reuze en hangt natuurlijk af van de leeftijd. Gaat het om een kleuter, dan zijn er op dit moment super schattige dieren-bodywarmers van schapenwol verkrijgbaar, met bijvoorbeeld een capuchon met de oren van een konijn of ander dier. Gaat het om een iets ouder kind, ga dan voor een stoere gewatteerde bodywarmer in een blauw, bruin of beige tint.

Laarzen

Helemaal leuk wanneer je iets anders wil geven dan een broek of een trui: een paar laarsjes voor de winter. Het is niet alleen praktisch om buiten in de regen rond te kunnen stampen of, het is op dit moment ook nog eens ontzettend trendy om jongenskleding af te stylen met een stoer paar regenlaarzen. Tot de herfst- wintercollecties op het gebied van laarzen behoren overigens zowel de enkel als de iets hogere regenlaars. En wanneer jij ze vooral bedoelt om dagdagelijks te dragen, kies dan voor een set laarsjes die aan de binnenkant bekleed is met een lekker warm laagje fake fur of schapenwol.