Rolls-Royce New Phantom

De beste auto ter wereld, de Phantom 7, wordt vervangen door de Phantom 8. Bijna niet voor te stellen, maar het is Rolls-Royce gelukt om de auto nog beter te maken. De nieuwe Phantom is weer de ultieme luxueuze limousine, de nieuwe streeflat voor de paar overgebleven concurrenten. Er is al vanaf 1925 een Phantom, het zou dus maar zo kunnen dat hij hiermee het langstlopende model ooit is. Destijds was hij de opvolger van de legendarische Rolls-Royce Silver Ghost. De Phantom is het duurste model uit de Rolls-Royce stal, denk aan een bedrag van € 550.000 voor de aanschaf van deze limousine.

Wat zijn de verbeteringen?

Op het eerste gezicht is het moeilijk om de achtste generatie te onderscheiden van de zevende generatie, maar in het kort komt het hier op neer; de Phantom is krachtiger, stiller, sneller en wéér luxueuzer. Dat de auto er van buiten nagenoeg hetzelfde uitziet kan de klanten niet schelen, je moet immers wel kunnen zien dat het een Rolls-Royce is toch?

De nieuwe Phantom is gebouwd op een modern platform en is meer dan ooit opgetrokken uit aluminium. Dat zou wat gewichtsbesparing moeten opleveren, ware het niet dat er extra isolatiemateriaal is gebruikt om de auto nog stiller (10%) te maken. Bovendien zijn de ramen rondom nu 6 millimeter dik en zelfs de banden zijn nu opgevuld met een schuimmateriaal om de afrolgeluiden nog meer te dempen. De koplampunits kunnen 600 meter ver schijnen dankzij lasertechniek.

Voortaan heeft de auto ook vierwielsturing. De achterwielen sturen mee, door in een bocht een paar graden – in tegengestelde richting – van de voorwielen mee te draaien. Het gevolg is dat de auto nog soepeler en comfortabeler rijdt.

Iedere Phantom heeft nu het Magic Carpet Ride systeem aan boord. Het is een slim systeem dat de weg voor de auto continu scant en de demping van de auto daarop bliksemsnel aanpast. Het voelt daardoor alsof je op een vliegend tapijt zit, ook al is de weg nog zo slecht.

Het interieur

Het interieur van de Phantom is voorzien van de meest luxeuze materialen, leder, hout, hoogpolig tapijt, elektrisch uitklapbare ’tafeltjes’, koelkastjes, champagneglazen, schermen, verwarmbare armsteunen, speciale loungeseats, etc. Voor ‘s avonds is er een kingsize ‘sterrenhemel’ van honderden ledlampjes.

Nieuwe V12 motor

Geen hybride laat staan elektrische aandrijving voor de nieuwe Phantom; het is weer een machtige 12 cilinder geworden. Helemaal geen straf deze motor met z’n 6,75 liter inhoud en 572 pk, 119 pk meer dan z’n voorganger. Nieuw is dat er nu wel turbo’s gemonteerd zijn. De motor doet z’n werk zo stil, dat het lijkt alsof het een elektrische aandrijving is. Via de 8-traps automaat van ZF gaat de power naar de achterwielen.

De voorgaande Phantom serie bestond ook uit een Phantom Drophead (cabrio) en de Drophead Coupé. Deze uitvoeringen keren niet terug in de achtste generatie. Aan het eind van 2017 is de nieuwe Phantom leverbaar, bestellen kan nu al.

Geniet alvast van de mooie beelden van de beste auto ter wereld!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!