Porsche Panamera Platinum Edition

Porsche Panamera Platinum Edition

Porsche wil de verkopen van de Porsche Panamera een boost geven. En dat is wel te verklaren want de Panamera is momenteel niet het meest favoriete model van Porsche. Dit jaar zijn er van de vijf-zitter tot en met oktober 134 stuks verkocht, een stuk minder dan die van bijvoorbeeld z’n elektrische collega Taycan (445) of SUV Cayenne (545). Tijd dus voor extra glamour in de vorm van een Porsche Panamera Platinum Edition. Op de Los Angeles Auto Show zal deze editie op 17 november z’n wereldpremière beleven. Wij hebben alvast de eerste beelden.

De exclusieve uitvoering komt beschikbaar als Panamera 4, Panamera 4 E-Hybrid en de overeenkomstige Sport Turismo-modellen. Volgens Porsche is de Platinum Edition een “bijzonder elegante en luxueuze variant”. In gewoon Nederlands dus: vol geladen met opties tegen een gereduceerd tarief. Niet dat de Panamera nu goedkoop wordt, maar daar verderop meer over.

De buitenkant

Qua uiterlijk zijn er subtiele wijzigingen; meer is ook niet nodig, het blijft een sportieve vijf-persoons limousine met toch de looks van een snelle sportwagen, een soort uitgerekte 911, en duidelijk herkenbaar als een echte Porsche. De Platinum Edition heeft privacy glas, zijdeglans afgewerkte 21 inch Exclusive Design Sport-velgen, zwarte sportuitlaten en Exclusive Design achterlichten. Ook standaard adaptieve luchtvering inclusief Porsche Active Suspension Management (PASM), led-matrixkoplampen met Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus), en bij de hybridemodellen een ingebouwde AC-lader met 7,2 kW laadvermogen. 

Fraai zijn de in platina zijdeglans uitgevoerde afdekkingen van de luchtuitlaten achter de voorwielen, het Porsche-logo en type-aanduidingen. 

De binnenkant

Ja, wat mis je nu nog in het interieur van een Panamera Platinum Edition? Wij kunnen het niet bedenken. Naast de softclose portieren met comforttoegang tref je14-voudig verstelbare comfortstoelen aan, vóór met geheugenpakket en achter stoelverwarming voor de achterpassagiers, een BOSE® Surround Sound System, panoramadak en een veelvoud aan elektronische hulpjes zoals parkeerassistent met achteruitrijcamera, rijstrookwisselassistent etc. 

Mooi zijn het GT-sportstuur en de diverse zwart geborstelde aluminiumsierlijsten en dorpellijsten. Grappig is dat ondanks al het elektra toch standaard een analoge klok centraal op het dashboard staat. Maar let wel: alleen bij de non-hybride uitvoeringen want de hybride hebben standaard het Sport Chrono-pakket. De Panamera Platinum Editions hebben een 2.9 liter V6 aan boord; in de Panamera 4 levert deze 330 pk en in de Panamera 4 E-Hybrid een systeemvermogen van 462 pk.

Prijzen

De Porsche Panamera Platinum Editions zijn nu al per direct te bestellen, levering volgt dan in januari 2022. Prijzen voor de vier Platinum Editions zijn ook al bekend gemaakt:

  • Panamera 4 Platinum Edition € 157.500. De basis Panamera 4 is er vanaf € 141.500
  • Panamera 4 Sport Turismo Platinum Edition € 163.000.  De basis Turismo is er vanaf € 147.000
  • Panamera 4 E-Hybrid Platinum Edition € 130.800. De basis E-Hybrid is er vanaf € 120.200
  • Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo Platinum Edition € 134.400. De basis E-Hybrid Turismo is er vanaf € 123.400
https://youtu.be/5iI9ROgb-8o
Porsche Panamera Platinum Edition-2
Porsche Panamera Platinum Edition-3
Porsche Panamera Platinum Edition-4
Porsche Panamera Platinum Edition-5

Kijk voor meer informatie over de Porsche Panamera Platinum Edition op de website van Porsche.