Porsche Boxster

Porsche Boxster 25 Years

De Porsche Boxster is alweer 25 jaar onder ons, reden voor Porsche om een extra feestelijke uitvoering van het icoon uit te brengen in de vorm van de Boxster 25 Years, in een oplage van 1.250 stuks. De auto is deels gestyled naar de concept-car uitvoering van de Boxster die in 1993 in Detroit op de North American International Auto Show werd gepresenteerd. In die jaren ging het financieel gezien slecht met Porsche. Om het dreigende noodlot af te wenden werd een model onder de 911 serie ontworpen, als tweezits cabriolet met de naam Boxster. Later, in 2005 volgde de coupé-uitvoering onder naam Cayman.

Middenmotor net achter de inzittenden

Typerend voor beide auto’s is dat de middenmotor net achter de inzittenden is geplaatst. De naam “Boxster” is een samentrekking van boxer (boxermotor) en roadster. Die eerste Boxster concept-car was gestyled naar de legendarische Porsche 550 Spyder uit 1956. De Boxster in produktie-uitvoering was vanaf het begin een groot succes voor Porsche en dat duurt nog steeds, nu met de vierde generatie. In totaal heeft Porsche in die 25 jaar al meer dan 357.000 exemplaren van de Boxster gebouwd.

In de basis is de Boxster 25 Years een 718 Boxster GTS 4.0 van die vierde generatie, met als aandrijving een 4.0-liter zescilinder boxermotor, 400 pk sterk.

De buitenkant

De Boxster 25 Years is te verkrijgen in 3 kleuren: zilver, zwart en wit. De best passende kleur vinden wij die van de concept-car uit 1993, de kleur zilver, met bruin-/koperkleurige afwerking van de voorbumper, luchtinlaten op de zijkanten en de lichtmetalen 20-inch wielen. De uitlaateindstukken zijn net als de tankklep in aluminiumkleur gespoten en de voorruit is in zwart uitgevoerd, allemaal designdetails van de concept-car van 1993.  

De binnenkant

Kies je toch voor een zilverkleurige buitenkant, laat je Boxster 25 Years dan met een speciaal, bordeauxrood gekleurd, interieur leveren. Dat staat em fantastisch! Ook de softtop kan met deze kleur uitgevoerd worden. Zowel de softtop als het interieur kan ook in de kleur zwart geleverd worden. De lederen sportstoelen zijn in 14 richtingen te verstellen naar je favoriete zitpositie. Verder vallen op het verwarmde GT-sportstuur en de dorpellijsten met de tekst ‘Boxster 25’.

De motor

Achter de voorstoelen ligt de heerlijke, atmosferische, 4.0-liter zescilinder boxermotor. Je kunt de auto laten uitvoeren met een handgeschakelde zesbak of zeventraps PDK, qua prijs maakt het geen verschil, wel qua snelheid; de 400 pk sterke motor gaat met de handbak in 4,5 seconden van start naar 100 km/h en dan door naar z’n max van 293 km/h, met de PDK en Sport Chrono-pakket gaat dezelfde sprint in 4 seconden en is z’n hoogste snelheid 288 km/h. Door de Porsche Active Suspension Management ligt de auto standaard10 millimeter dichter op het wegdek. 

In Nederland gaat de Boxster 25 Years vanaf 138.900 kosten en dat is zo’n 10 mille meer dan de standaard 718 Boxster GTS 4.0. Bestellen kan nu al, eind maart staat hij dan op je oprit. 

Porsche Boxster-2
Porsche Boxster-3
Porsche Boxster-4
Porsche Boxster-5
Porsche Boxster-6
Porsche Boxster-7
Meer auto artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!