Porsche 718 Style Editions

Porsche 718 Style Editions

Heb je altijd al in een Porsche 718 Boxter of Cayman willen rijden? Dan is het nu tijd om in te stappen. Porsche introduceert nieuwe, exclusieve uitvoeringen van de 718 Boxster en 718 Cayman, de Porsche 718 Style Editions. De instapversies van beide sportwagens zijn het uitgangspunt, maar nu standaard met opvallende styling en extra rijke uitrusting.

De auto’s hebben een 300 pk sterke tweeliter boxermotor aan boord, die is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Tegen meerprijs is ook de 7-traps PDK-transmissie te bestellen. De in het midden geplaatste motor laat de Porsche 718 in 5,1 seconden (4,7 seconden met PDK) van 0 naar 100 km/u sprinten en dan door naar een topsnelheid van 275 km/u.

De buitenkant

De Porsche 718 Style Editions zijn onder meer leverbaar met de Ruby Star Neo geheten paarsachtige lak, die veel lijkt op de kleur die Porsche vroeger ook op de 964 Carrera RS toepaste. 

Het Style Edition pakket bevat in hoogglans zwart afgewerkte 20 inch lichtmetalen 718 Spyder-velgen met naafdoppen voorzien van het Porsche embleem in kleur, zwarte sporteindpijpen en het in hoogglans zilver uitgevoerde ‘Porsche’ opschrift op de achterzijde. De 718 Boxster Style Edition is te herkennen  aan de kap die is afgewerkt met ‘Boxster’ emblemen boven de zijruiten.

Zonder meerprijs kun je je Porsche 718 Style Editions laten uitvoeren in zwart of wit met een zogenaamd contrastpakket. Dit pakket bestaat uit striping op de voorklep, decoratieve ‘Porsche’ belettering aan de zijkanten en hoogglans afwerking van de wielen en de modelaanduiding op de achterkant. Standaard heeft de Style Edition  Bi-Xenon-koplampen met led-dagrijverlichting. 

De binnenkant

Binnenin hebben de Style Editions zwart lederen sportstoelen met contrasterende sierstiksels in de kleur krijt en Porsche emblemen op de hoofdsteunen. De verlichte instaplijsten zijn uitgevoerd in roestvrij staal. 

Standaard heeft de Style Edition ParkAssistent voor en achter inclusief camera, Apple® CarPlay, cruise control, automatisch dimmende binnen- en buitenspiegels, een regensensor, een verwarmd multifunctioneel stuurwiel, stoelverwarming, automatische klimaatregeling met twee zones en stuurbekrachtiging plus. Beide modellen kunnen verder worden gepersonaliseerd met een breed scala aan opties. 

De motor

De Style Editions hebben dus de basismotor van de Porsche 718 aan boord. Toch is dit geen kinderachtige motor, gezien z’n prestaties. De motor drijft de achterwielen aan, en dat geeft, zeker als je Porsche 718 is uitgevoerd met handmatige versnelling, een hoop rijplezier. 

Vanaf februari 2023 zijn de Porsche 718 Style Editions, zowel als Cayman en als Boxter, bij de Porsche Centra te bewonderen. Bestellen kan nu al, de consumentenadviesprijzen worden binnenkort bekendgemaakt. Ter info: de instap Porsche 718 (zonder Style Edition pakket) kost nu 94.000 euro.

Porsche 718 Style Editions-2
Porsche 718 Style Editions-3
Porsche 718 Style Editions-4
Porsche 718 Style Editions-6
Porsche 718 Style Editions-7
Porsche 718 Style Editions-8
Porsche 718 Style Editions-9
Porsche 718 Style Editions-10
Porsche 718 Style Editions-11
Porsche 718 Style Editions-12

Kijk meer informatie over de Porsche 718 Style Editions op de website van Porsche.