Peugeot Rifter 4×4

Zin in een avontuurlijke vakantie dit jaar? Dan heeft Peugeot de ideale vierwieler voor je; de splinternieuwe Peugeot Rifter 4×4. Het Franse bedrijf Dangel heeft Peugeot’s splinternieuwe busje, de Rifter, onderhanden genomen en voilà daar staat je avontuurlijke terreinwagen. De Rifter 4×4 heeft een stoere uitstraling met die verhoogde ophanging van 80 millimeter, accenten in grijs en geel en speciale BF Goodrich all-terrain banden. Op het dak is een Overland-daktent geplaatst en aan de achterkant hangt een elektrische Peugeot eM02 FS Powertube mountainbike. Neem een voorraad eten en drinken mee en jij kunt zo een aantal dagen relaxed onder de radar, off-line en off-road genieten van de woeste natuur.

Voor licht in de duisternis heeft Dangel een 300W lichtstrip met 100 LED lampjes boven de voorruit geplaatst. Dat geeft een bak licht, genoeg om wilde dieren op honderden meters afstand te spotten.

Het interieur

In het interieur valt de hoge middentunnel op en gelukkig zien we ook de vertrouwde Peugeot i-Cockpit. Er is een 8-inch infotainmentscherm geplaatst en een head-up display is ook leverbaar.

Aan boord zijn ook diverse veiligheid en gemak systemen. Denk aan adaptieve cruise-control, verkeersbordherkenning, Active Lane Departure Warning, Driver Attention Alert, Active Safety Brake, Trailer Swing Control, grootlicht-assistent, dodehoekdetectie en een 180-gradencamera. In de daktent vind je een matras met dezelfde gele accenten als op de stoelen.

De motor

De Rifter 4×4 wordt aangedreven door een 1.5-liter 130 pk sterke BlueHDI-dieselmotor, gekoppeld aan een handmatige versnellingsbak met 6 verzetten. Door middel van een visco-koppeling wordt de motor gekoeld; afhankelijk van de temperatuur van de koelvloeistof verandert de slipweerstand in de visco-koppeling zodat de ventilator harder gaat draaien naarmate de motor warmer wordt.

Met een draaiknop op middenconsole kun je een van de drie rijstanden inschakelen. Eco voor voorwielaandrijving, 4WD voor vierwielaandrijving als de auto er om vraagt en R.Lock voor continu vierwielaandrijving.

Op de komende autobeurs in Genève, van 8 tot 18 maart a.s., is de Peugeot Rifter 4×4 voor het eerst live te bewonderen. De prijs is nog niet bekend gemaakt.

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!