holland-cooper-10-3

Onze favoriete winterjassen van Holland Cooper

Holland Cooper, ooit van dit merk gehoord in Nederland? Nee, tot die ontdekking kwamen wij ook. En daar willen wij met dit artikel heel snel verandering in brengen; want wat zijn wij fan van dit Britse ‘luxury British made tweed clothing’ merk. Jade Holland Cooper richtte Holland Cooper in 2008 op. Een merk om wat ons betreft in de gaten te houden! We beginnen deze introductie vandaag met onze favoriete winterjassen uit de huidige Holland Cooper herfst/wintercollectie.

“Jade founded the Holland Cooper label in 2008. It has since become the brand for classic British heritage and equestrian style, synonymous with luxury, and sought after for its tailored elegance, and fluent approach to blending signature country style with statement city tailoring.”

holland-cooper-1

Vermont Jacket (Houndstooth) €385

Het eerste item van onze selectie is deze heerlijke luxe Pied-depoule Puffer Jacket met lichte velours afwerking. De jas bevat een duurzame vulling en is ademend. De tailleriem maakt de jas net even iets speelser op een chique manier, daarnaast creëer je hiermee natuurlijk zoveel taille als je zelf wilt.

holland-cooper-4

Vermont Jacket (Black) €385

Liever een iets rustigere uitvoering? Dan is dit een betere optie: helemaal zwart, afgewerkt met gouden details. De jas houdt je heerlijk warm tijdens de koude winterdagen. Hij is water- en winddicht en de geweldig hoge kraag is ook geen overbodige luxe tijdens de Nederlandse winter.

holland-cooper-3

Valais Quilted Gilet (Houndstooth) €219

We hebben het al vaker over dit echte fashion item van de winter 2020 gehad: de bodywarmer. Binnen of buiten, je kunt het werkelijk met en over iedere outfit combineren. Houd je van een opvallender outfit? Dan is deze Pied-depoule uitvoering echt iets voor jou. De luxe riem met HC logo maakt het helemaal af.

holland-cooper-2

Valais Quilted Gilet (Black) €219

Is de Pied-depoule uitvoering iets te veel van het goede? Dan is deze zwarte uitvoering wellicht een mooi alternatief. Zowel in het najaar buiten, als binnen over een stijlvolle blouse als in het voorjaar heerlijk te combineren. Het geeft je outfit net even die luxe finishing touch.

holland-cooper-arrosa-puffer-5

Arosa Puffer (Black) €440

De Arosa Puffer is een comfortabele en vooral warme winterjas om je helemaal in te wikkelen tijdens de koudste dagen van het jaar. Hij is water- en winddicht en afgewerkt met luxe details. Hij draagt als een heerlijke warme deken, met een stijlvol uiterlijk.

holland-cooper-6

Regency Coat (Bredon Tweed) €660

De Regency Coat is een heerlijke lange winterjas, geschikt voor iedere gelegenheid. Hij is afgewerkt met de luxe HC knopen en is naar wens te tailleren met de sierceintuur die bevestigd is op de rug van de jas. Je kunt haar zowel open als dicht dragen en ze is ook beschikbaar in andere uitvoeringen.

holland-cooper-7

Wrap Coat (Camel) €715

Maak kennis met de Camel Wrap Coat; een prachtige klassieke lange mantel die iedere outfit complimenteert. De jas is geheel handgemaakt van Britse wol en je kunt hem zoveel tailleren als je wilt met de losse ceintuur die je eenvoudig om je middel knoopt.

holland-cooper-10-2

Single Breasted Blazer (Charlton) €550

Geen echte warme winterjas, maar wel een prachtige toevoeging aan je wintergarderobe; deze stijlvolle ‘Single Breasted Blazer’. Helemaal handgemaakt van echte Britse wol en suède. De blazer is voorzien van lichte stretch, zodat hij soepel met je lichaam meebeweegt en is afgewerkt met de signature HC knopen.

holland-cooper-11

Chiltern Cape (Tawny) €715

Op en top Brits deze cape, maar wat is hij chique. Heerlijk als het zonnetje schijnt en een dikke winterjas te warm is. De luxe kraag is vervaardigd uit ‘Toscana lambswool’ en dit wordt de ‘Tawny’ uitvoering genoemd. De cape is in diverse kleuren en prints te verkrijgen.

Er hangt een flink prijskaartje aan, maar een winterjas van Holland Cooper is door de duurzame kwaliteit wel echt als een investment piece te beschouwen. Wij houden je de komende tijd op de hoogte van de nieuwe collecties!

Meer fashion artikelen? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS fashionrubriek! Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!