auto-apps

Onmisbare apps voor automobilisten met een druk bestaan

Je hebt een druk bestaan en daarbij is je auto je ‘rots in de branding’, onmisbaar dus. Naar het werk, zakenreis, kinderen naar school en sportclub brengen, dagjes uit, noem maar op. Dan is het logisch dat je de kosten zo laag mogelijk wilt houden en de praktische zaken rondom je auto graag goed geregeld hebt. Tegenwoordig zijn er gelukkig handige apps beschikbaar waarmee je pech- en parkeerhulp, brandstof- en ander voordeel. Wij hebben een paar onmisbare apps voor je op een rijtje gezet.

Tango app: 

Tango staat bekend als een voordelig tankstation. De Tango app is dan ook perfect voor automobilisten die graag besparen op brandstofkosten. Met deze app kun je eenvoudig tankstations in de buurt vinden met de laagste prijzen, zodat je niet meer om hoeft te rijden om goedkoper te kunnen tanken. De app geeft je bovendien altijd extra voordeel op iedere dienst die je in de app gebruikt. Zo kun je goedkoper tanken, handiger parkeren en makkelijk je auto delen of verhuren via SnappCar. Verder kun je met de app ook mobiel betalen. Koppel veilig je bankgegevens in de app en je kan voortaan zonder pinpas tanken. Last, but not least, in de Tango Uitjes Shop krijg je korting tot wel 70% op diverse uitjes en activiteiten!

ANWB en Bovag pechhulp

Pechhulp is erg prettig en onmisbaar. Het is fijn om, als je onderweg langs de kant van de weg komt te staan, je altijd hulp kunt inroepen. Je kunt daarvoor terecht bij Bovag pechhulp en de ANWB. De ANWB (Algemene Nederlandse Wielrijders Bond) heeft een handige app die allerlei functies biedt voor automobilisten. Je kunt er onder andere terecht voor pechhulp, verkeersinformatie, routeplanning en parkeermogelijkheden. Daarnaast ontvang je als ANWB-lid nog meer voordelen via de app. 

Navigatie apps

Er zijn verschillende navigatie apps beschikbaar die je kunnen helpen om snel en efficiënt op je bestemming te komen. Populaire opties zijn Google Maps, Waze, Flitsmeister en TomTom. Deze apps bieden realtime verkeersinformatie, alternatieve routes en stembegeleiding, zodat je altijd de beste weg kunt volgen. Daarbij wordt je onderweg ook gewaarschuwd wanneer er een obstakel of ongeluk op de weg is en of er flitspalen of controles zijn. 

Parkeer apps

Voor automobilisten die vaak in drukke steden moeten parkeren, zijn parkeer apps ideaal. Met deze apps kun je eenvoudig en voordelig een parkeerplaats vinden en betalen via je smartphone. Enkele bekende parkeer apps zijn Parkmobile, Yellowbrick en Park-line.

Laad apps

Als je elektrisch rijdt, is een laad app onmisbaar. Deze laten je zien waar de laadpalen zijn in Nederland en daarbuiten. Verder kun je op de app zien of het een snellader is of niet en of deze al dan niet in gebruik is op dat moment. Ook geeft hij het aan wanneer een laadpaal niet functioneert.

Find my car

Heb jij dat wel eens gehad? Na een dagje winkelen in een vreemde stad kon je de auto niet meer terugvinden. Je bent moe en moet heel lang zoeken voordat je ontdekt waar je vierwieler ook alweer geparkeerd stond. Met de app Find My Car heb je dat probleem niet meer. Of je nou in een vreemde stad staat of in een super grote parkeergarage, met de app vind je in no-time de snelste route terug naar je auto.

Groot scherm in de auto met iPhone en Apple CarPlay of Android met Android Auto

De meeste moderne auto’s zijn uitgevoerd met een groot scherm. Deze kun je gebruiken in combinatie met je smartphone. Je kunt dan de functies – en dus de apps – van je smartphone op het grote scherm zien en gebruiken. Ideaal! De fabrikant heeft er waarschijnlijk ook wel een infotainmentsysteem op gezet, maar via je telefoon heb je meer mogelijkheden en kun je gebruikmaken van de laatste app versies zonder een dure update te doen. Via Android Auto, welke je eenvoudig kunt installeren als je auto er compatibel voor is, kun je navigeren via alle grote namen: 

  • Google Maps
  • Coyote
  • Waze
  • TomTom Go en AmiGo
  • Sygic
  • Chargemap, gespecialiseerd in het vinden van laadpalen, is ook compatibel.

Verder kun je via het scherm bellen, sms’en en berichten sturen via social media. Het wordt nog handiger als je daarbij Google Assistent gebruikt. Je kunt dan je berichten eenvoudigweg hardop voorlezen. 

Er zijn talloze andere apps die ook compatibel zijn met Android Auto, voor het afspelen van muziek bijvoorbeeld. Heb jij een iPhone? Dan kun je bijna al deze functies en meer ook gebruiken via CarPlay.

Deze apps kan je als automobilist met een druk bestaan veel tijd en geld besparen. Of het nu gaat om goedkoper tanken, snel de weg vinden of gemakkelijk parkeren – met deze onmisbare apps heb je alles binnen handbereik. Zoek dus snel uit welke apps in jouw geval het voordeligst en handigst zijn en download ze vandaag nog!