paspoort

Officiële pasfoto nodig? Zo doe je dat zelf

Officiële pasfoto’s die voldoen aan de officiële normen kun je ook zelf maken. Bespaar jezelf een gang naar de fotograaf (en de nodige euro’s) en ga zelf aan de slag met deze gratis software. Geen tijd? Dan hebben we ook nog een handige website gevonden die het voor je kan doen. 

Pasfoto printen met IDPhotostudio

  • Download het programma: software zelf pasfoto maken (klik op het downloadicoontje onder IDPhotostudio)
  • Stel eerst de Nederlandse taal in bij ‘andere taal’
  • Zet een vinkje bij ‘show norm mask’
  • Klik op ‘opties’ en stel daar 35×45 mm Netherlands in
  • Je kunt nu een foto inladen

De eisen aan een officiële pasfoto

Het handige aan dit programmaatje is dat de foto in het juiste formaat wordt afgedrukt (meerdere op een vel) en dat je aan het fotomasker kan zien of het gezicht op de foto goed gepositioneerd is.

Nadeel is dat je de foto niet kan bewerken, je moet hem dus eventueel bijsnijden in je favoriete fotobewerkingsprogramma. Pasfoto normen Wil je precies weten welke eisen de Nederlandse overheid stelt aan een pasfoto? Kijk dan op de volgende site naar de Fotomatrix: normen pasfoto.

Pasfoto printen: eisen pasfoto’s voor rijbewijzen, identiteitskaarten of paspoorten dien je te printen op glad fotopapier. De resolutie van de afdruk moet minimaal 400 DPI zijn.

Laat je pasfoto maken door deze website

Kost het je te veel tijd om via het bovenstaande programma te werk te gaan? Dan kun je via deze website middels een interactieve 3-klik-methode een officiële pasfoto laten maken door het uploaden van een eigen foto.

Voor een bedrag vanaf €1,95 krijg je de foto per mail toegestuurd zodat je hem zelf kunt printen. Je kunt er echter ook voor kiezen om de foto voor €3,95 op te laten sturen per post. De pasfoto’s worden ontwikkeld door Photo4ID, deze betrouwbare partij maakt gebruik van kennis en ervaring die in de afgelopen jaren bij de productie van meer dan 40 miljoen ID-documenten is opgedaan.

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!