vice

Nu in de bioscoop: Vice

‘Vice’ vertelt het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (gespeeld door Christian Bale), één van de meest invloedrijke vicepresidenten ooit in de Verenigde Staten. De film start in 1962 en een mysterieuze verteller loodst de kijker gedurende twee uur door de aanloop naar, en de ontwikkeling van Cheney’s politieke loopbaan, waaronder zijn vicepresidentschap tussen 2001 en 2009. ‘Vice’ draait nu in de Nederlandse bioscopen, maar wij mochten de film een weekje eerder al zien tijdens de landelijke persvoorstelling.

Als je ook maar een lichte interesse hebt voor de politiek in Amerika, hoe dit er achter de schermen aan toe kan gaan en hoe dit zich de komende jaren kan ontwikkelen, dan is deze film een absolute must om heen te gaan, want in het verleden behaalde resultaten bieden in dit geval zeker garanties voor de toekomst..

Een overload aan informatie, maar boeiend van begin tot eind

‘Vice’ is geregisseerd door Adam McKay (The Big Short – 2015) en hij laat je vanaf de opening van de film heel duidelijk weten wat zijn standpunt is omtrent de persoon Cheney. Direct hierna word je als kijker ruim twee uur lang overladen met feiten, informatie en visies. Even niet opletten en je mist een belangrijk stukje informatie, dus even op je telefoon kijken zit er niet bij. Wij hadden hier echter ook niet een maal de neiging toe. En hoewel de Amerikaanse politiek taaie kost kan zijn, boeit de film van begin tot eind. Door middel van vele stijlelementen: de opening, aftiteling midden in de film, de mysterieuze verteller, de vissende metafoor, het FOX News vertelelement, worden de taaie brokjes omgetoverd tot een heerlijk avonddiner met een gevaarlijke nasmaak.

Wij kunnen alleen maar zeggen: ga dat zien!
Xoxo
Team Lifestyle NWS