Betjeman & Barton

Nieuwe theewinkel Betjeman & Barton Amsterdam geopend

Theekopers Betjeman & Barton heeft op 16 april 2022 een winkel in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam geopend. Het is de derde eigen winkel in Nederland van het bekende Franse kwaliteitstheemerk, dat al twee vestigingen in De Haag heeft. Met een aanbod van meer dan 100 soorten thee, delicatessen en serviezen is de winkel een culinaire belevingswinkel.

Meer dan 100 soorten kwaliteitsthee

De winkel in Amsterdam is na de twee zaken in Den Haag de derde Betjeman & Barton winkel van het echtpaar Van Bommel, dat officieel Betjeman & Barton importeur voor Nederland is. Het paar is tevens eigenaar van groothandel BOMMEL & BOMMEL delicatessen, dat dit jaar tien jaar bestaat.

In de winkel in Amsterdam worden meer dan 100 soorten thee verkocht. Naast het assortiment van klassieke thee is het creëren van unieke en uitgebalanceerde theeblends één van de specialiteiten. Aan de geparfumeerde theesoorten worden uitsluitend natuurlijke essences en aroma’s toegevoegd. Daarnaast is er een uitgebreid aanbod aan kruidenmelanges.

Dineke van Bommel: “Alle thee wordt na de keuze van de klant geschept, afgewogen en verpakt; we werken niet met voorverpakte thee. In Amsterdam gaan we starten met ‘Tea to Go’, zodat onze klanten van of op weg naar huis ook kunnen genieten van onze thee.”

Delicatessen

Naast thee en thee-accessoires is de winkel ook een platform voor BOMMEL & BOMMEL delicatessen en kan de consument er terecht voor delicatessen als confituren van Belberry en Cottage Delight, koekjes van Cartwright & Butler en een zeer uitgebreid aanbod op het gebied van chocolade zoals chocolade van Amatller, Van der Burgh Chocolaad, Seed and Bean, Simón Coll, Willie’s Cacao en veel andere topmerken chocolade. Voor de gedekte tafel zijn er serviezen van Pols Potten, Urban Nature, bestek van Sabre, theepotten van Bredemeijer en Zero Japan en textiel van La Cerise sur le Gâteau. Veel van deze producten zijn eveneens in de webwinkel van Betjeman & Barton te koop.

Vintage chique

Voor de inrichting van de winkel is gekozen voor een mix van frisse witte showtafels en vintage meubilair. Dineke van Bommel: “Eyecatchers zijn de prachtige houten vintage toonbank met de vele laden en de klassieke stoeltjes en brocante tafeltjes die als kleine showtafels worden gebruikt. Grote foto’s van Parijs verwijzen naar de Parijse thuisbasis van Betjeman & Barton. Alles is overzichtelijk gepresenteerd, waardoor het een feestje is om te winkelen. We zijn enorm blij met het resultaat, maar ook met de levendigheid van de wijk de Baarsjes. In de straat zijn goede gastronomische zaken zoals de ambachtelijke bakkerij Fort Negen, kaas- en delicatessenzaak Caseus, wijnwinkel Grapedistrict en trattoria Faam, waardoor de consument alles bij de hand heeft voor de culinaire boodschappen.”

Twee Amsterdamse verkooppunten

Met de winkel in de Jan Evertsenstraat 23 H beschikt Amsterdam over twee Betjeman & Barton verkooppunten. Ook Patisserie Le Petit Box in de Beethovenstraat is sinds kort verkooppunt, evenals kookwinkel De Huismuis in Haarlem.

De winkel van Betjeman & Barton in Amsterdam is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag sluit de winkel om 17.00 uur en je kunt 24 uur per dag een bestelling plaatsen via de webwinkel.

Betjeman & Barton-2
Betjeman & Barton-3
Betjeman & Barton-4
Tekst: Astrid Schreuders