Aston Martin Vantage Roadster

Nieuwe Aston Martin Vantage Roadster

Aston Martin beleeft, zoals zoveel autofabrikanten, zware tijden. In 2019 legde het merk op iedere verkochte auto zo’n 10% van de verkoopprijs toe. Dat is natuurlijk niet lang vol te houden. En daar komen nu de corona-troubles bij, waardoor de Engelse productielocatie op last van de overheid tot 20 april 2020 is gesloten. Gelukkig stapte de Canadese miljardair Lawrence Stroll onlangs met een flinke zak geld in, waardoor Aston Martin weer even verder kan. En dan is er nu de nieuwe Aston Martin Vantage Roadster! De dichte versie van de Vantage is al zo’n twee jaar leverbaar, de open versie is dus een mooie aanvulling. Komende zomer kunnen we de Vantage Roadster in de showroom verwachten. 

Grootste verschil met de dichte versie van de Vantage is uiteraard de dakconstructie. Het linnen dakje vouwt zich in 6 seconden keurig op achter de zitplaatsen. Verder zijn er eigenlijk geen grote verschillen en dat is maar goed ook, want de Vantage is een fantastisch mooie sportwagen met onder de motorkap de 510 pk sterke 4,0-liter twin-turbo V8, geleverd door Mercedes-AMG! Garantie voor een sprint van 0 naar 100 km/h in 3,7 seconden en een topsnelheid van 306 km/h. En dat met open dak en een brullende motor. 

Van buiten

De Vantage Roadster is een compacte tweezitter, 4 meter 46 lang en 1 meter 27 hoog. Om toch nog 200 liter bagageruimte (van de 350 liter van de coupé) over te houden heeft Aston Martin gekozen voor een speciale opvouwconstructie, waarbij het dak zich niet opvouwt onder de achterklep, maar achter de twee vaste hoofdsteunen en een harde tonneaucover als afdekking ontbreekt. Ten opzichte van de gesloten coupé Vantage is de Roadster 60 kilo zwaarder door extra verstevigingen.

De Roadster heeft in vergelijking met de gesloten Vantage een nieuwe grille met horizontale lamellen. Standaard heeft de Roadster 20 inch wielen met voor Pirelli P Zero 255/40/20 banden en achter Pirellli P Zero 295/35/20.

Van binnen

Het interieur straalt klasse uit, mooi ontworpen, met kwaliteitsmaterialen. Dankzij elektronicaleverancier Mercedes-AMG is de Vantage Roadster helemaal state-of-the-art met 360 graden camera, Aston Martin Audio System, 8.0″ LCD scherm, parkeerfunctie, iPod® en iPhone® integratie en satelliet navigatie systeem. Hiermee is de auto geschikt voor dagelijks gebruik. 

De motor

De Vantage Roadster is voorlopig alleen met de V8 van Mercedes-AMG te koop. Toch zou het maar zo kunnen dat op korte termijn deze motor al ingeruild gaat worden voor een splinternieuwe V6 Hybrid motor die Aston Martin in eigen huis ontwikkeld heeft.  De 4,0-liter twin-turbo V8 drijft via de achttraps automaat de achterwielen aan. Het uitlaatgeluid is elektronisch te manipuleren.  

Als het een beetje meezit zal de Aston Martin Vantage Roadster deze zomer leverbaar worden. Wat hij gaat kosten is nog niet bekend, op basis van de coupé schatten in zo’n €215.000.

 

Meer autonieuws? Check onze uitgebreide Lifestyle NWS autorubriek!
Wil jij op de hoogte blijven van al het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!