McLaren 570S Spider

Wat een timing met dit weer! McLaren maakt de 570S nog aantrekkelijker met een topless versie. Eind deze maand wordt de 570S Spider op het Goodwood Festival of Speed gepresenteerd en als je er nu eentje uit de special Launch Edition van 400 stuks bestelt kun je in augustus al de wind door je haren laten gaan met een topsnelheid van 328 km/h. Sprinten naar de 100 km/h kan in 3,2 seconden en dat is net zo snel als in de gesloten Coupé uitvoering van de 570S.

Verschillen en nieuwe opties

Natuurlijk weegt de Spider door de dak opvouwconstructie iets zwaarder (46 kg) dan de gesloten 570S. Andere verschillen zijn een iets grotere achterspoiler om het effect van de gewijzigde luchtstromen op te vangen en een glazen elektrisch pop-up windscherm achter de hoofdsteunen om rijden aangenamer te maken bij geopend dak. Nieuwe opties zijn 10-spaaks wielen en een aantal nieuwe kleuren zoals het zomerse Sicilian Yellow.

De succesfactoren van de McLaren zijn volledig gebaseerd op de know-how van de Formule 1 raceafdeling van McLaren. In het kort: veel motorpower en licht van gewicht. Het gaat om de pk-gewichtsverhouding. Vergelijk je dit met een Porsche 911 Turbo S, dan moet ieder pk van de McLaren 2,3 kg in beweging zetten en de Porsche 2,8 kg. En dat scheelt enorm in de prestaties.

McLaren Automotive

McLaren kennen we vooral van het Formule 1 raceteam, met roemruchte namen als oprichter Bruce McLaren (verongelukt op 32 jarige leeftijd), Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Hakkinen, Kimi Raikkonen en Lewis Hamilton. Vanaf 1992 bouwt McLaren ook sportwagens voor de openbare weg. In de prachtige fabriek in Woking, Engeland, worden de auto’s met de hand gemaakt.

Van buiten

Het design van de 570S Coupé is al geweldig, de Spider is wat ons betreft nog mooier. Door de twee verhogingen achter de hoofdsteunen heeft de auto overigens meer van een targa dan van een cabriolet.

Van binnen

Een McLaren 570 S en ook de Spider-uitvoering koop je niet om z’n interieur, alles zit er wel op en aan, maar om nu te zeggen: mooiste jongetje van de klas: nee. De stoelen zitten wel fantastisch, heel geschikt om je goed op je plaats te houden bij hoge snelheden. Je kunt de auto met een knop instellen op drie rijmodi (Normal, Sport en Circuit), hiermee kun je de schakel- en motorkarakteristiek, stuurrespons en demping aanpassen. Optioneel is het Bowers & Wilkins Premium Audio System, twaalf speakers en max 1280 Watt vermogen.

De motor

In de 570S Spider zit McLarens 570 pk sterke 3,8 liter, twinturbo V8-motor met een zeventraps gerobotiseerde handbak met dubbele koppeling (‘seamless-shift’ versnellingsbak).

In 3,2 seconden word je weggeschoten worden naar de 100 km p/h, en met dat open dakje is dat sensationeel!

Wat kost de Spider?

De Nederlandse prijs is nog niet bekend gemaakt, maar importeur Louwman Exclusive rekent voor de Coupé uitvoering € 269.500, de Spider zal daar zo’n € 20.000 boven zitten schatten wij in. Ter vergelijking, de Porsche 911 Turbo S Cabriolet is er vanaf € 261.000.

Er zijn nog geen bewegende beelden van de McLaren 570S Spider, wel hebben we deze voor je:

Bruce McLaren

Ervaringen van een business woman

 

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste lifestyle nieuws en meekijken achter de schermen van de Lifestyle NWS redactie? Volg ons dan op Twitter, Facebook, Instagram en Pinterest!